Novi početak za Dušana Beočanina: Nadam se povratku u staru formu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Novi početak za Dušana Beočanina: Nadam se povratku u staru formu

Novi početak za Dušana Beočanina: Nadam se povratku u staru formu

zika.bogdanovic
2 komentari

Posle gotovo godinu dana od poslednjeg takmičarskog meča u dresu kruševačkog Napretka, a četiri godine po odlasku iz Partizana, na „Banjicu“ se vratio golovima Dušan Beočanin. Jedan od najtalentovanijih srpskih igrača u generaciji 1990/91, vratio se na teren posle teške povrede Ahilove tetive, koja ga je, posle operacije ramena, svrstala u red najmaleroznijih igrača u Evropi. Golovi protiv C.O Zagreba, bili su i zvaničan povratak rukometu momka iz Aleksandrovca, bivšeg juniorskog reprezentativca Srbije: Sa povratkom u klub u kome je stekao afirmaciju pre odlaska u mađarski PIK Seged 2010. godine, nada se, vratilo se i zdravlje:

– Prelep je osećaj biti ponovo na terenu posle toliko povreda i toliko vremena – kaže Dušan za sajt SEHA GAZPROM SSL i dodaje:

– Imam osećaj da je ovo za mene novi početak. Dugo nisam bio na terenu, ali najvažnije da sam zdrav. Trebaće mi vremena da povratim osećaj u igri i da se vratim u formu.

Beočanin je 2010. godine prešao iz Partizana u mađarski PIK Seged sa kojim je zaigrao u EHF Ligi šampiona. Već na svom debiju u najkvalitetnijem klupskom takmičenju, sa 19 godina bio je najbolji strelac i igrač utakmice protiv švajcarskog Kadetena, a onda su usledili problemi. Ubrzo je morao na operaciju ramena, a praktično se oporavljao tokom te dve sezone u Mađarskoj.

Leta 2012. godine, usledio je prelazak u austrijski Schwaz, ali je već posle dva meseca usledila povreda Ahilove tetive. Posle višemesečne pauze, vratio se rukometu u dresu kruševačkog Napretka, ali je ubrzo usledila nova povreda, koja ga je od rukometa odvojila na godinu dana.

Povratak u Partizan je praktično novi početak za Beočanina:

– Imam neki blagi strah posle svega što mi se izdešavalo, ali svakim danom, on je sve manji i manji. Nadam se da ću se do kraja sezone vratiti u staru i željenu formu – zaključio je Beočanin razgovor za sajt SEHA GSS.

Možda vam se dopadne

2 komentari

raca_kilavi 28/02/2014 - 16:23

Na žalost ovaj momak nikada više neće igrati ozbiljan rukomer. Gledao sam ga protiv Zagreba. Strah je ogroman. A velika šteta bio je strašan talenat…

Odgovori
handball4ever 27/03/2014 - 15:29

Nikad ne reci nikad…ako on bude uporan i bude radio na tome da savlada strah sigurno ce igrati ozbiljan rukomet.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.