Balkan-Handball.com

Novi poraz Srbije – Danci prejaki za „orliće“

Kadetska reprezentacija Srbije, upisala je i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. U meču dana grupe A, bronzani sa prošlog Evropskog prvenstva, Danci, savladali su „orliće“ 38:32 (23:15), isto razlikom, kao na kontinentalnom šampionatu prošle godine u Austriji (31:25). Loše prvo poluvreme, pre svega u odbrani, kumovalo je novom porazu izabranika trenera Aleksandra Brkovića, koji su u nastavku uspeli da zbiju svoje redove, pokažu mnogo bolju igru, ali ne i da preokrenu i naprave podvig. Stigla je Srbija u 51. minutu na -2, 29:31, ali se tada pojavio problem u napadu, pa su Danci serijom 5:0 od 53.minuta (31:33 – 31:38), rešili meč u svoju korist.  Najefikasniji u redovima srpskog tima, bio je Stevan Sretenović sa osam pogodaka, dok su Danci svog heroja imali u desnom beku Kirkelokeu, strelcu devet pogodaka.

STATISTIKA

18 PRIMLJENIH GOLOVA ZA 20 MINUTA

Slično meču sa Belorusima, i duel sa Dancima, srpski kadeti su otvorili jako loše. Tek par individualnih poteza u napadu Mladenovića i Radovanovića, nisu mogli da sakriju lošu igru u odbrani, koja je već posle osam minuta pri rezultatu 3:7 naterala Aleksandra Brkovića da uzme minut odmora. Potića je u napadu zamenio Terzić, ali bez odbrane se nije moglo. Kirkeloke i ostali danski bekovi su se dizali i postizali golove bez faula, bloka, držeći indisponiranog Milosavljeva na streljani.  Danci su svoj deseti gol za vođstvo 4:10 postigli i pre isteka desetog minuta (9:47)., a u 19. minutu su imali rekordnih +9 (8:17).

Da se koliko toliko popravi utisak pred odlazak u svlačionicu na odmor, potrudio se odlični levi bek Sretenović, koji je za 15 minuta postigao sedam golova sa 100% preciznosti. To je donekle zaustavilo i dansku artiljeriju, koja je u poslednjih deset minuta postigla samo pet pogodaka i na odmor otišla sa 15:23.

SEBIJA 4:0 PROBUDILA NADU

Sa drugačijim pristupom, ušli su srpski igrači u nastavak meča. Brković je tražio i pronašao najbolju soluciju u odbrani 6-0 sa Čagaljom i Radovanovićem u sredini, dok je Milosavljev na golu ušao u seriju odbrana. Najbolji period igre viđen je od 45. do 50. minuta, kada su srpski momci sa 25:31 stigli na 29:31 serijom golova Terzića, Mladenovića i Rađenovića.

31-33 – 31:38 ZA PET MINUTA

kada je preokret postao realnost, srpski napad je stao. Poslednju nadu za bodove dao je Rađenović golom za 31:33 na tačno šest minuta pre kraja. Ispostavilo se da će to biti i poslednji gol za Srbiju do poslednje sekunde meča kada je isti igrač samo ublažio poraz – 32:38. Probao je Brković sa minutom odmora da smiri ekipu u 55. minutu pri rezultatu 31:34, ali nije uspeo. Serija grešaka u napadu dovela je do poraza.. Pokušao je Terzić da preuzme odgovornost, ali umesto toga, ušao u seriju grešaka. Poraz je postao neminovnost…

2 Comments

  1. Mr Les

    11/08/2013 at 23:54

    Ajmo ljudi…konsolidacija, pa samo napred .Glave gore.

  2. blasko

    12/08/2013 at 22:37

    Naravno da gubimo, kad se i rukomet igra preko veze. DA ZNAJU SELEKTORI DA RUKOMET PORED BEKOVA IGRAJU I LINIJSKI IGRACI…mnogo je prosto, neka prepisu od Danaca, Nemaca, Svedjana

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *