"Obeleženo 70 dana do EURO 2012", Neđa Jovanović: "Francuzi najbolji tim svih vremena" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan "Obeleženo 70 dana do EURO 2012", Neđa Jovanović: "Francuzi najbolji tim svih vremena"

"Obeleženo 70 dana do EURO 2012", Neđa Jovanović: "Francuzi najbolji tim svih vremena"

4 komentari

 Evropsko prvenstvo je sve bliže, u četvrtak 10. oktobra u četiri grada domaćina obeleženo je 70 dana do početka.

U prestonici specijalni gost na merenju jačine šuta bio je nekadašnji reprezentstivac Jugoslavije Nedeljko Jovanović.

– Evropsko prvenstvo je prava prilika da publika vidi koliko je rukomet divan, dinamičan, borben sport. Dosta dečaka će moći da prepoznaju i pronađu nekog igrača zbog koga će dalje da se bave ovim sportom – istakao je Jovanović okupljenima ispred Delta sitija.

Osvajač tri bronzane medalje, sa Evropskog prvenstva u Španiji 1996, svetskih šampionata u Egiptu 1999. I Francuskoj 2001, drugi igrač planete u izboru IHF za 1999. godinu smatra da selekcija Srbije ima dovoljno vremena da se pripremi za januarska iskušenja:

– Kup nacija je pokazao da postoje određeni problemi koji će se, verujem, korigovati do početka prvenstva. Selektor Vuković se sada opredelio za dva,tri mlada igrača, pa je normalno da to malo promeni koncept ekipe. Međutim, sedamdeset dana je dovoljno vremena da se sve ispravi.

Sve to pod uslovom da momci dođu zdravi. Na kupu nacija je bilo problema i sa povredama. Sve su to zapravo još samo pripreme. I Nemci su organizovali turnir, a bili poslednji. Kada dođu prave utakmice sve se menja.

Da li će u Srbiji neko uspeti da skine Francuze sa trona?

– Pokazali su da su najjača reprezentacija svih vremena. Bilo je ranije dobrih, Rusi, Šveđani, pa i Jugoslavija je imala moćne ekipe, ali teško da će neko Galske petlove skinuti s vrha. Jednostavno, psihički, fizički i kao drugari su mnogo jaki – kazao je Jovanović.

Potom su se šuteri pokazali pred igračkom legendom, a oni najbolji na dar su dobili dresove.

Najjači šut imao je naravno pripadnik najstarije grupe dečaka rođenih 1991. – Stefan Radoničić (105km/h), kod juniora Viktor Matičić (95 km/h), kadeta Luka Popović (92 km/h)i pionira lazar Međedović (85 km/h).

U Novom Sadu predstavljena je maskota prvenstva – Tasa kome su najmlađi šutirali sedmerce. Ispred sata i lopte na Trgu slobode bili su gradonačelnik Igor Pavličić, košarkaš Darko Miličić, odbojkaši, fudbaleri i vaterpolisti Vojvodine. Novi Sad se promovisao kao grad sporta, obnovljeno je 100 novih igrališta za rukomet i ostale sportove.

U Vršcu je bio javni čas rukometa, dok su se u Nišu osnovci takmičili u šutiranju sedmeraca. Gde je legendarni Zoran Tuta Živković podelio lopte, a pomagao mu je Jovan Jovanović iz Saveza za školski sport. Kod pionira najuspešniji su ili dečaci OŠ „ SteFan Nemanja“, pionirki „Ivan Goran Kovačić“.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball