OBRVAN ŠIRI SASTAV: "Nedodirljivi" dobijaju pomoć od Vugrineca i Pribaka - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan OBRVAN ŠIRI SASTAV: „Nedodirljivi“ dobijaju pomoć od Vugrineca i Pribaka

OBRVAN ŠIRI SASTAV: „Nedodirljivi“ dobijaju pomoć od Vugrineca i Pribaka

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor reprezentacije MAkedonije, Ivica Obrvan, objavio je spisak od 28 igrača na kome se našlo mesta i za dvojicu naturalizovanih, Nemanju Pribaka i Renata Vugrineca. Srbin i Slovenac će pomoći Makedoniji na EURO 2014, a hrvatski stručnjak ovakvu odluku je obrazložio širenjem baze kvalitetnih igrača, odnosno, bekovske trojke koja se oslanjala samo na Filipa Mirkulovskog, Naumčeta Mojsovskog i Kirila Lazarova:

– Na funkciji selektora sam ovde devet meseci i upoznao sam sastav makedonskog rukometa. Do ovog momenta imali smo tri beka koji su važili za „nedodirljive, Lazarova, Mirkulovskog i Mojsovskog. Moja ideja je da uz podršku Federacije pojačamo sastav sa dva nova igrača u bekovskoj liniji. Izbor je pao na Vugrineca i Pribaka, koji su zadovoljili kriterijume, a oni će nam doneti potrebnu širinu tokom takmičenja. Ne osećam nikakav pritisak, osim pritisak od samog sebe da što bolje odradim svoj posao. Sa ovom dvojicom definitivno dobijamo kvalitet, a koliko oni mogu da nam pomognu, toliko ćemo biti i bliži drugoj fazi – reči su Obrvana sa press konferencije, koji je naglasio i da ne razume da je neko protiv, ako se zna da je i jedna Španija naturalizovala igrače, poput Šterbika.

Na širem spisku od 28 igrača nalazi se čak njih 15 iz Metalurga:

GOLMANI: Petar Angelov (Vardar), Borko Ristovski (Gumersbha), Nikola Mitrevski (Metalurg), Stefan Kimevski (Metalurg)
KRILA: Dejan Manaskov (Metalurg), Goce Ojleski (Metalurg), Vlado Nedanovski (Vardar), Goce Georgievski (Metalurg), Vladimir Temelkov (Kerjeng), Zlatko Mojsoski (Metalurg)
PIVOTMENI: Stojanče Stoilov (Vardar), Nikola Markoski (Metalurg), Vančo Dimovski (Metalurg), Igor Pavlovski (Zomimak)
BEKOVI: Naumče Mojsovski (Metalurg), Branislav Angelovski (Konstanca), Filip Mirkulovski (Metalurg), Filip Lazarov (Vardar), Kire Lazarov (Barselona), Vlatko Mitkov (Krems), Dejan Pecakovski (Metalurg), Nemanja Pribak (Vardar), Renato Vugrinec (Metalurg), Nikola Stojčevski (Redbergslids), Ace Jonoski (Metalurg), Velko Markoski (Metalurg), Mite Stoilov (Vardar), Martin Manaskov (Metalurg).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball