ODIGRAN "SHOT-CLOCK" MEČ NA BANJICI: Novobeograđani savladali "Studente" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ODIGRAN „SHOT-CLOCK“ MEČ NA BANJICI: Novobeograđani savladali „Studente“

ODIGRAN „SHOT-CLOCK“ MEČ NA BANJICI: Novobeograđani savladali „Studente“

zika.bogdanovic
0 komentar

U prvom meču po eksperimentalnim pravilima koja su podrazumevala vremensko ograničenje napada i mogućnost izmena samo u trenutku poseda lopte na beogradskoj “Banjici”, rukometaši Novog Beograda savladali su Studentski Grad 40:34 (14:11 – 13:6 – 13:17). Stotinak ljubitelja rukometa na tribinama, moglo je da vidi dve trećine u kojima je vreme napada bilo ograničeno na 35 (prva) i 25 sekundi (treća trećina), kao i jednu u kojoj se igralo po važećim pravilima (druga). Kod pobednika, Andrejević i Bijelić su postigli po šest pogodaka, dok je kod “Studenata”, pojačanih internacionalcima (Đorđe Mihajlović), upravo bivši srpski reprezentativac, Aleksandrom Stanojević bio najefikasniji sa osam pogodaka.

RK NOVI BEOGRAD – URK STUDENTSKI GRAD 40:34 (14:11 – 13:6 – 13:17)
Sudije: Antić i Jakovljević
RK NBG: Radosavljević 3, Minić, Stanković 1, Kovačević 5, Andrejević 6, Vrga 1, Bijelić 6, Beljin 2, Stanković, Peić 1, Milutinović 4, Stanojević 2, Nikolić 2, Vojić 2, Vujović 5
URK ST. GRAD: Matić 1, Jovanović 5, Radić 5, Nedeljković 3, Arsić, Mihajlović 3, Delić 2, Ilić, Popović 1, Živković 1, Mitrić 1, Marčeta, Anđelković 2, Simić 2, Stanojević , Vulić.

Da je meč po eksperimentalnim pravilima izazvao pažnju rukometne javnosti svedoči i prisustvo selektora juniorskih reprezentacija Srbije, Aleksandra Brkovića i Dr. Zorana Valdevita, kao i još nekolicine trenera, igrača, sudija i službenih lica.

Balkan-Handball.com kao medijski pokrovitelj i incijator ovakvog jednog meča, duguje zahvalnost ekipama, trenerima Nikoli Maksimoviću, Siniši Đukiću i Miroslavu Simiću, sudijskom paru Antić-Jakovljević, Saši Kuburoviću, Željku Radojeviću, sajtu sportuzivo.rs, kao i svima ostalima bez čije podrške ovaj poduhvat ne bi mogao biti realizovan.

IMG_2808

DEO PRAVILA KOJI SE PRIMENJIVAO NA UTAKMICI:

Trajanje:

Igra se po trećinama sa vremenskim ograničenjem napada (3×20 minuta):

I trećina (35 sekundi)

II trećina (postojeća pravila sa izmenjenim pravilom o izmeni igrača)

III trećina (25 sekundi)

*Na 7 sekundi do kraja napada zvučnom signalizacijom sa zapisničkog stola daje se na znanje da je u toku poslednja faza napada

* Gol je regularan ako je lopta upućena na gol pre sirene za kraj napada

* U slučaju isključenja odbrambenog igrača, ekipa u napadu dobija novi napad (puno vreme napada)

*Obavezno zaustavljanje vremena u toku igre:

– Pri svakom izricanju progresivne kazne ili usmene opomene igrača od strane sudija

– Kod izvođenja sedmeraca

– Ukoliko lopta napusti igralište i za njeno vraćanje u igru je potrebno duže vreme

– Usled povrede igrača

*Gol, odbrana golmana ili okvir gola smatraju se završetkom napada odnosno početkom novog za ekipu koja je u posedu lopte.

*Nakon postizanja gola vreme za nov napad startuje odmah, a ukoliko ekipa dodje u posed lopte golmanovim bacanjem vreme startuje nakon golmanovog bacanja.

*Ekipa može da menja igrača samo dok je u posedu lopte. Ukoliko ekipa napravi izmenu dok je protivnik u posedu lopte to se sankcioniše kao nepravilna zamena (isključenje na 2 minuta).

U svakoj trećini ekipa ima pravo na jedan tajm-aut (timski) uz pravo na još jedan u trajanju od 20 sekundi (dva tajm-auta ne mogu biti uzeta u poslednjih pet minuta bilo kog perioda)

Napomena da se faulovi u poslednjih pet sekundi napada strožije sankcionišu.

shotclock_grupna nbgstudenti_tajm

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.