Oglasio se Mihajlo Mihajlovski: Uzdržite se od raskida ugovora, postoje pozitivni signali za spas RK Vardar - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Oglasio se Mihajlo Mihajlovski: Uzdržite se od raskida ugovora, postoje pozitivni signali za spas RK Vardar

Oglasio se Mihajlo Mihajlovski: Uzdržite se od raskida ugovora, postoje pozitivni signali za spas RK Vardar

zika.bogdanovic
0 komentar

„Prozvani“ Mihajlo Mihajlovski, dugogodišnji prvi čovek i finansijer skopskog Vardara, koga je Sergej Samsonenko nasledio pre šest godina, obratio se javnosti iznevši ohrabrujuće vesti kada je u pitanju finansijski opstanak makedonskog šampiona i osvajača EHF Lige šampiona iz 2017. godine.

Pismo prenosimo u celosti…

Dragi sportski prijatelji i pristalice Vardara,

Kao počasni predsednik Vardara i dugogodišnji sponzor koji je 31 godinu bio uključen u sport broj 1 u Makedoniji, teško sam prihvatio objavu da je klub u teškoj situaciji. Uvek sam bio u klubu i uvek sam želeo da budem na samom vrhu. Zato želim da pronađem rešenje za budući opstanak kluba i nastavak dostignuća koje je postigao u proteklom periodu.

Želim Vardarovim igračima sreću u revanšu četvrtfinala Lige šampiona i da se vrate u Skoplje kao pobednici. Ovo će pokazati da je Vardar makedonski, ali i evropski brend, da zaigra i treći put zaredom na F4 turniru u Kelnu, što još nije uspelo ni jednom evropskom timu.

U proteklom periodu primio sam mnoge pozive i zahteve za spašavanje Vardara. Imao sam i razgovore na tu temu sa 5-6 biznismena, koji žele i mogu pomoći RK Vardar.

Postoji veliko razumijevanje i raspoloženje između Grada i nadležnih sportskih i vladinih institucija za pronalaženje rešenja za nastavak uspešne rukometne priče koju smo imali proteklih godina. Dobio sam pozitivne signale da svi zajedno pronađemo rešenje i Vardar će i dalje biti uspješan klub.

Još se nisam čuo sa g. Sergejom Samsonenkom, ali naravno da bih želeo razgovarati i znati njegove planove za budućnost. Želeo bih da naglasim da je gospodin Samsonenko najzaslužnija osoba da je Makedonija dobila evropskog šampiona u rukometu i redovnog učesnika Lige šampiona. Kada sam predao klub gospodinu Samsonenku pre šest godina na konferenciji za novinare, rekao sam da je najveće pojačanje upravo on. To se desilo na moju sreću.

Gospodin Sergej Samsonenko je to postigao sa klubom i svi bismo mu trebali dati priznanje za ono što je uradio. Samo on zna istinu, a minimalna pomoć u proteklom periodu sponzora. U razgovoru sa gospodinom Eduardom Koksharovom, sportskim direktorom RK Vardar, zamolio sam ga da prenese igračima i da ih zamoli za strpljenje do 10.maja da se uzdrže od prevremenog raskida ugovora  i davanja ispisnica.

Kao dugogodišnji sponzor, ubeđen sam da će se naći rešenje za RK Vardara da preživi i nastavi da bude šampion Makedonije, pobednik SEHA i redovni učesnik Lige šampiona.

Istovremeno apelujem na sve kompanije koje žele da Makedonija ima evropski tim da se pridruži onima koji su odmah prepoznali kvalitet i brend koji se zove RK Vardar.

Ako uspemo u nameri da spasimo Vardar, kostur trenutne ekipe treba da se zadrži i obezbedi najmanje 5-6 makedonskih reprezentativaca ili potencijalnih i postepeno da se stvori kostur makedonske reprezentacije.

Verujem da ćemo u budućnosti nastaviti da se radujemo dostignućima Vardara.

Jedan život – jedna ljubav

Mihailo Mihajlovski

Počasni predsednik RK Vardar

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball