PONOVO NA ZELENOJ GRANI: Tone Tiselj na klupi rumunske Baia Mare! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

PONOVO NA ZELENOJ GRANI: Tone Tiselj na klupi rumunske Baia Mare!

„Čovek za velike rezultate“, kako stoji u sudbinskoj rukometnoj karti slovenačkog trenera, Toneta Tiselja, ponovo će imati priliku da juriša na evropski vrh, ovoga puta na klupi ambicioznog rumunskog tima, Baia Mare! Bivši trener Krima, sa kojim je podizao pehar namenjen osvajaču EHF Lige šampiona, kao i slovenačke muške reprezentacije (srebro na EURO 2004), novi je šef struke rumunskog kluba, sa kojim je potpisao ugovor na dve i po godine.

Koliko je rumunski projekat ozbiljan, govore i imena igračica koje igraju u lideru tamošnjeg šampionata. Za Baia Mare nastupaju neke od najboljih rumunskih reprezentativki poput golmana Ungureanu i legendarne Elisei, zatim Brazilke Do Nasimento i Arenhart, Norvežanka Kamila Herem, Ruskinje Makeeva i Davidenko, Makedonka Elena Gjorgievska…

Ugovor glasi na dve i po sezone, dakle, do leta 2017.

Baia Mare se plasirala u TOP 12 – drugu fazu EHF Lige šampiona, ali nije prenela ni bod, što očigledno nije zadovoljilo upravu kluba. Četvrtfinale je sada dosta daleko.

Poslednji angažman Toneta Tiselja bio je u Ljubljani, gde je prošle sezone umalo došlo do nestanka Krima usled finansijskih problema. Morao je na napusti klupu, igračice su trenirale i individualno mimo stručnog štaba. Nasledila ga je Marta Bon.

One Comment

  1. DAN

    27/12/2014 at 09:35

    MA LJUDI PA TO JE OBIČNI FOLER KOJEG JE U VISOKE TRENERSKE VISINE DIGAO GRADONAČELNIK LJUBLJANE ZORAN JANKOVIĆ SA KASOM BREZ DNA , POSEBNO U ŽENSKOM RUKOMETU !
    ETO GDE ODE TAJ TRENERSKI VELIKAN ? -U NEDODJIJU !?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *