Balkan-Handball.com

OPROŠTAJ OD ZLATKA PORTNERA: „Imao je ogromno srce za sve“

Šabac i celokupna sportska javnost, komemorativnim skupom, oprostili su se od legendarnog rukometaša šabačke Metaloplastike i reprezentacije Jugoslavije Zlatka Portnera, osvajača brojnih klupskih titula, olimpijskih i svetskih medalja.

Zlatko Portner bio je jedan od stubova zlatne generacije šabačke Metaloplastike i reprezentacije Jugoslavije iz osamdesetih. Uz rukometno umeće za primer i nezaborav, još veće za sportsko dostojanstvo i ljudskost.

„Bio je najbolji srednji bek u najboljem timu svih vremena kako šabačkog, tako svetskog i jugoslovenskog rukometa. Kažu, držao je sve konce u svojim rukama, a povlačio prave poteze za svoje saigrače i njegov tim“, rekao je na oproštaju od legendarnog rukometaša Slaviša Stojanović, predsednik RK Metaloplastika.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković istakao je da, kada govorimo o Zlatku Portneru, ne možemo da se ne prisetimo svih njegovih golova, njegovih asistencija, njegovog Šarma i lucidnosti u igri.

„Bio je jedan, jedinstven i neponovljiv„, naglasio je Đurković.

Na oproštaju od Zlatka njegovi saigrači, sportski prijatelji, nekadašnji navijači, nove sportske generacije. Na preran odlazak rukometne legende među svima neverica i tuga.

„Bio je od onih koji je uvek tražio loptu, dajte samo meni – ja ću to rešiti, uvek je bio oslonac, uvek je bio neko u koga smo se mogli pouzdati, tek kada smo završili karijere upoznali smo i onu njegovu ljudsku stranu“, ispričao je Veselin Vuković, još jedna od legendi Metaloplastike.

Veselin Vujović napominje da je Zlatko Portner bio specifičan i kao osoba i igrač.

„Tek kada ga dobro upoznate, shvatate na koji način on izražava ljubav, na površini je izgledao čvrst i hladan, a imao je ogromno srce za sve. Kada bih ga opisivao kao igrača rekao bi rečjubio je paklen„, kaže Vujović.

Rukometni velikan koji je ostavio neizbrisiv trag sahranjen je u petak u rodnim Hrtkovcima.

izvor: rts.rs

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *