Orlovi na okupu: Hrabro u Gdanjsku, na pobedu u Nišu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Orlovi na okupu: Hrabro u Gdanjsku, na pobedu u Nišu

Orlovi na okupu: Hrabro u Gdanjsku, na pobedu u Nišu

zika.bogdanovic
1 komentar

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije u Tošinom Bunaru održana je konferencija za medije povodom starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na kojoj su govorili  selektor muške reprezentacije, Jovica Cvetković, te igrači Rastko Stojković i Dobrivoje Marković.

Jovica Cvetković, selektor reprezentacije Srbije:

  • Ozbiljno smo shvatili početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Okupili smo se u nedelju, a već smo imali par sastanaka i jedan prepodnevni trening. Imaćemo dosta razgovora i gledati da što više iskoristimo vreme, a da ne oštetimo nešto što nam može koristiti na prvoj utakmici u Poljskoj. Predstoji nam mnogo rada na igri kako bismo mogli da odgovorimo adekvatno na ono što nas čeka. Sve ćemo uraditi da se nadigravamo u Gdanjsku. Nastupamo taktički. Svaka nam utakmica znači, ali treba biti realan i videti koliko imamo vremena da se spremimo za meč sa trećom ekipom na svetu i četvrtom u Riju. Ako pogledamo realno, naš rejting je najslabiji u grupi, međutim, nisam pesimista, već veliki optimista. Bezgranično verujem u ovaj tim koji sam okupio, ali pokušavam na neki način da zaštitim sve ono što želimo da napravimo u ovom momentu – rekao je Cvetković i dodao:

  • Dosta igrača nije bilo tu i moramo da menjamo neke stvari u odnosu na ranije. Za sve je potrebno vreme, ali bez obzira što ga nemamo, moramo da modifikujemo igru i da je ubrzamo. Nemoguće je u ovo vreme dobiti neku reprezentaciju ako ne pariraš u svim segmentima. Ako nemaš dobru odbranu i napad, ako nema sedam do 10 lakih golova, ne možeš da nadoknadiš to nečim drugim. Uradićemo sve da već u prvoj utakmici pokažemo kvalitet – bio je jasan Cvetković zaključivši:

  • Nikoga se ne plašim, kao ni ovi momci, ali ne treba se busati već hvatati protivnika na spavanju. Busati se u grudi da ćemo mi nešto, ne ide nam u prilog. Rejting nam je takav kakav je, ali hoćemo sve da pobedimo. To je realnost.

Dobrivoje Marković, levo krilo reprezentacije Srbije, protiv Poljske odigraće svoju 100. utakmicu u nacionalnom timu:

  • Malo je vremena, imaćemo dva tri treninga pred Poljsku. Idemo da se nadigravamo sa Poljacima, ali nam je prioritet meč sa Belorusima koji moramo da dobijemo i na adekvatan način započnemo kvalifikacije.

Rastko Stojković, pivotmen reprezentacije Srbije:

  • Spremamo se za Poljsku. Započeli smo sa nekim uopštenim stvarima koje moramo da znamo kako bi krenulo uigravanje. Malo je vremena, prioritet je Belorusija koju možemo da pobedimo, a sa jednim renomiranim protivnikom kao što je Poljska da se borimo i tražimo šanse koje su tu negde. To što nas čeka 10.000 ljudi u Gdanjsku nije bitno. Da li ih ima 10 ili samo hiljadu ne igra ulogu, jer još nijedan navijač nije postigao gol. Sumnjam da nas navijači mogu pobediti. Veliki smo sportisti, patriote koji se bore za svoju zemlju i to ćemo uraditi na najbolji mogući način. Ne možemo da pretimo jednom takvom protivniku da ćemo ga pobediti, ali da će se Poljaci namučiti da bi nas pobedili, to je sigurno – rekao je Stojković i prokomentarisao i meč sa Belorusima, koje poznaje s obzirom da nastupa u šampionu te zemlje Meškovu iz Bresta.

  • Ozbiljno verujem u kvalitet ove ekipe i znam da je veći od kvaliteta Belorusa. Poznajem 90% tih momaka i iskreno verujem da ako se organizujemo u ova dva tri treninga, da nemaju velike šanse u Nišu.

Meč sa Poljskom se igra u ERGO Areni u Gdanjsku u četvrtak od 20 časova. Duel sa Belorusima je na programu u nedelju u 17 časova u hali „Čair“ u Nišu.

Možda vam se dopadne

1 komentar

F4 31/10/2016 - 21:26

„Hrabro“ u Poljskoj ?
Kakav motivacioni pristup.
Mojne da kazes pobeda .
Jer ionako znamo da ce bude +8,9 za ljakepo

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball