Balkan-Handball.com

„Orlovi“ sa osnovcima u Altini: Deca su najveća motivacija

Obaveštavamo sve zainteresovane klubove i škole rukometa, kao i rukometne radnike da je od danas počela rezervacija ulaznica za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Švajcarske zakazane za 16. jun (nedelja) u 18 časova u velikoj dvorani SPENS-a u Novom Sadu.

Procedura je sledeća. Na meil [email protected] poslati sa klupskog meila ili meila predstavnika ekipe / škole rukometa ili institucije traženi broj ulaznice, uz ime i prezime osobe koja će trebovane karte.
Srpski reprezentativci iskoristili su slobodno prepodne tokom priprema za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020 da posete osnovnu školu „Sava Šumanović“ u zemunskom naselju Altina.

Članove novosadske Vojvodine, Dimitrija Jelića, Miloša Grozdanića, Stranjinju Stankovića i Nemanju Ratkovića dočekala je školska sala ispunjena decom, a za naše reprezentativce upriličen je i otvoreni čas rukometa, na kome su učenici iz rukometne sekcije škole, kao i svi ostali zainteresovani, mogli da nešto nauče na prilagođenim poligonima i igri na dva gola.

Učenici su mogli i da odigraju par minuta sa svojim idolima, a nakon časa usledilo je slikanje i davanje autograma.

„Divan je osećaj biti među decom. Ovo predstavlja motivaciju za sve nas da napravimo što bolji rezultat i izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo na ovo gostoprimstvo odgovoriti na najbolji mogući način“, reči su levog krila nacionalnog tima Miloša Grozdanića.

Direktorka OŠ „Sava Šumanović“, koja broji oko 1000 učenika, Katarina Jovanović, istakla je zadovoljstvo posetom reprezentativaca i uručila zahvalnicu Rukometnom savezu Srbije za pomoć u vidu rekvizita (lopte i majice) i podršku u promovisanju školskog sporta.

U ime kolektiva poželela je sreću „Orlovima“ u utakmicama sa Belgijom (12. juna – 20 časova) i Švajcarskom (16.jun, Novi Sad – SPENS, 18 časova).

U poslednjih šest meseci slične akcije druženja reprezentativaca i dece održane su i u Zrenjaninu, kao i beogradskim osnovnim školama „Nadežda Petrović“ i „Branislav Nušić“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *