Balkan-Handball.com

"Orlovi" u Loznici započinju "Operaciju Češka" – Srbija : BiH (sreda, 17:30 časova)!

 Nekompletna reprezentacija Srbije, u sredu od 17:30 časova, igra prijateljski meč sa selekcijom Bosne i Hercegovine u Loznici. Selektor "Orlova", Veselin Vuković, odlučio se da u prvoj fazi priprema, koja će se okončati sa mečom u Loznici, nakon koga će reprezentativci dobiti tri dana slobodno, proveri igrače iz španskog ASOBAL-a, koji nisu imali prilike da dođu na aprilsku EHF nedelju. Tako smo u beogradskom "Trimu" prvog dana priprema zatekli Markovića, Prodanovića, Beljanskog, ali i Žikicu Milosavljevića, nekadašnjeg kapitena reprezentacije, koji je u 38. godini života odazvao pozivu. "Trojku" na desnom krilu, upotpunio je i Dragan Tubić, koji je sa Vive Kielceom završio sezonu osvajanjem "duple krune". Kasnije su stigli i igrači iz Mađarske (Marjanac, Šešum, Vujin, Vilovski), Slovenci (Stanić i Rnić), i uz domaće snage (Pribak, Rašić, Abadžić, Holpert), reklo bi se da je "to-to" što se tiče susreta u Loznici, koji bi Vukoviću trebalo da "otvori karte".

– Posle utakmice u Loznici, daćemo tri dana slobodno, do nedelje, 30. maja, kada ćemo se okupiti za drugu kontrolnu utakmicu, koja je na programu petog juna protiv Mađarske. Tada bi već trebalo da budemo kompletni, s tim što će nam i tada faliti igrači iz Nemačke i Francuske, odnosno, bolje je reći Kupa Francuske, jer samo Dugi Bojinović igra finale petog juna. Posle te utakmice sa Mađarima, u naredna dva dana, trebalo bi da budemo u najjačem sastavu, kada kreće završnih šest dana priprema u Vrnjačkoj Banji. Posle utakmice u Nišu, do puta za Češku, bićemo u Kovilovu.

Kakav je odziv igrača. Ima li nekih neplaniranih otkaza?

– Neplaniranih nema, ali imamo par privatnih problema sa Pejanovićem i Stankovićem. Pejanović vakciniše dete, menja stan. Kraj je sezone, igrači koji ne ostaju u klubu imaju puno obaveza, sređivanja papirologije. Ivan Stanković završava boravak u Španiji. To je velika komplikacija, znam to iz ličnog iskustva. Nažalost, zbog takvih detalja, propustiće po koji dan priprema.

Sa druge strane Drine, selektor BiH, Vojislav Rađa, odlučio se da pripreme u junu posveti domaćim igračima. Za meč sa Srbijom, planirano je njih 14 iz Premijer Lige BiH, uz samo trojicu internacionalaca (Stojanović, Kukrika i Prce), koji su ranije završili sezonu.

Rađa za meč sa Srbijom ima na raspolaganju sledeće igrače: Adnana Šabanovića, Nebojšu Grahovca, Benjamina i Senjamina Burića, Mirka Mikića, Amira Čakića, Velibora Manjića, Damira Džebu, Damira Doborca, Marka Matića, Tarika Međića, Igora Mandića, Marka Panića i Alena Kulenovića.

– Na neke od ovih igrača nećemo računati za vrijeme drugog okupljanja, kada budemo igrali sa Grčkom u Sarajevu 6. i 8. juna. Poznato je samo da će ostati svi ljevoruki igrači sa ovog spiska – dodao je Rađa za "Dnevni Avaz".

SRBIJA – BIH (sreda, 17:30 časova, Loznica)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *