Balkan-Handball.com

Partizan DO na startu priprema: "Cilj je jasan – Regionalna liga"

 Posle loše sezone u kojoj je šampion iz sezone 2008/2009, RK Partizan DO, bio daleko od odbrane titule i došao samo do plasmana u Čekendž Kup, ambicije na startu nove su veće i preciznije. Regionalna liga ostavlja dva mesta Srbiji, a u njoj od 2011/12 godine želi da igra i jedan od najtrofejnijih timova na srpskim rukometnim prostorima. Pred odlazak na desetodnevne pripreme u Vrnjačku Banju, medijima su predstavljena pojačanja, levi bek, Branko Radanović, pristigao iz pančevačkog Dinama, srednji bek, juniorski reprezentativac, Savo Mešter, kao i njegov kolega iz reprezentacije, levo krilo koje je bilo na kaljenju u Radničkom iz Kragujevca, Nemanja Ilić.

Prvi se medijima obratio direktor, Saša Blagojević:

– Čekali smo da se vrate juniorski reprezentativci, kako bi što kompletniji otišli na pripreme u Vrnjačku Banju. Kompletni ćemo biti tek posle kadetskog EP, kada će nam se priključiti Golubović, Minić i Radovanović. Ostaje nam da dovedemo još jednog desnog beka, čije ime znamo, ali on i opravdanih razloga neće biti sa nama na pripremama. Očekivanja od ove ekipe su velika. Prošle sezone smo igrali bez opterećenja i razigravali naše mlade igrače. Okosnica ostaje ista. Želimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Regionalnu ligu, koja će se igrati od 2011/2012. godine. To nam omogućuje samo plasman na prva dva mesta u Super ligi naredne godine. Cilj je vrlo jasan i obavezujući.

Aleksandar Brković, trener

– Partizan mora uvek da razmišlja o trofejima. Nova trojka treba da bude pojačanje u pravom smislu te reči. Pažljivo smo birali koga ćemo dovesti i siguran sam da nismo pogrešili. Ilić je igrač koji je 10-11 godina u Partizanu, sa dve-tri godine kaljenja u Kragujevcu, Mešter zna sistem rada, dok će Radanović, kao najiskusniji morati da ponese veliki deo tereta. Odlazimo u Banju na pripreme i vraćamo se za memorijal "Dragan Ranković", koji će i ove godine biti održan.

Branko Radanović, pridošlica iz Pančeva:

– Drago mi je da sam postao član crno-bele porodice. Jedino što mi nedostaje u kolekciji je titula prvaka i nadam se da ću je zajedno sa bratom Stojanom, osvojiti.

Nemanja Ilić:

– Drago mi je što sam se vratio u matični klub i daću sve od sebe da opravdam očekivanja.

Savo Mešter:

– Drago mi je da sam u Partizanu, u klubu, u koji sam baš želeo da dođem. Poznajem većinu momaka, sa kojima sam odrastao kroz juniorsku selekciju i koji su okosnica ove ekipe. Trener i direktor su rekli ambicije, a mislim da igrač, koji misli da nešto napravi u svojoj karijeri, mora da razmišlja o trofejima.

Blagojević se osvrnuo i na takmičenje u Čelendž Kupu:

– Grupa se igra u Bosni i mi smo zadovoljni žrebom. Nećemo kalkulisati. Mislimo da ćemo sigurno proći u naredno kolo. Kao predstavnik Srbije, imamo obavezu da osvojimo prvo mesto na tom turniru. Protivnik nam nije bitan u nastavku, a to može biti ekipa iz Čakoveca ili Šveđani. U narednoj sezoni nam je svaka utakmica važna.

Da podsetimo, Partizan se nalazi u grupi sa Konjuhom iz Živinaca, Mančesterom i Arkatronom iz Belorusije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *