Balkan-Handball.com

Partizan i Crvena zvezda ponovo „oči u oči“, ponedeljak, 18h!

Prošlo je ono vreme kada su se do večitog rukometnog derbija brojali dani. Mada, ako biste pitali mali broj zaljubljenika u ovaj sport, sigurno bi vam, kao iz topa odgovorili da je novi susret crno i crveno – belih na programu u ponedeljak, 21. oktobra. Hram rukometa će još jednom videti duel Partizana i Crvene zvezde, koji je zakazan za 18 časova. 

Ako bismo gledali situaciju u kojoj se večiti rivali nalaze, onda bi bilo upitno da li ovaj meč može da ponese epitet derbija. Ali trenutno stanje je jedno, a tradicija nešto sasvim drugo. Kada bismo se pozivali na istoriju, onda bi favorit svakako bio Partizan, pošto njegov protivnik iz „Šumica“ već pet međusobnih duela ne zna za pobedu. Precizniji da budemo, Crvena zvezda je proslednji trijumf protiv Partizana zabeležila 07.10.2017. godine.

Sezona je počela turbulentno i za jedan i za drugi tim. Nakon dva uvodna kola, i dva poraza, Nenad Peruničić podneo je ostavku, dok je na njegovo mesto došao Radan Rovčanin. Šok terapija je, bar u datom momentu, očigledno urodila plodom, pošto su crveno – beli u prethodnom kolu bili bolji od Železničara. Sa druge strane, Partizan je furioznom igrom na početku sezone savladao Porleter na Banjici, ali su od tada izabranici Bojana Butulije upisali svega još jedan bod, na gostovanju Šamotu u Aranđelovcu.

O svemu što rukometnu javnost u Srbiji očekuje u ponedeljak, govorili su predstavnici oba tabora.

Zanimljivo viđenje su dali i kapiteni oba tima, koji su se u intervjuu i najavi derbija osvrnuli i na svoj rukometni početak, ali i na još neke zanimljive teme.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *