Balkan-Handball.com

Partizan i Radnički zahvalili se RSS

Posle Jagodine i Bekamenta Bukovičke Banje, i preostali predstavnici Srbije na evropskoj sceni, RK Partizan i ŽRK Radnički oglasili su se saopštenjima zahvalnosti Rukometnom savezu Srbije:

,,Konačno možemo da se bavimo sportom, a da ne razmišljamo da li ćemo moći da platimo put i priuštimo igračima hotel u kom će prespavati kada idemo na evropska gostovanja“. Ovom porukom predsednik rukometnog kluba Partizan Željko Perkunić prisetio se sa kakvim su se finansijskim poteškoćama suočili crno-beli kada su pre tri godine putovali u Finsku, na megdan Dikenu, u okviru tadašnjeg Čelendž kupa (danas takmičenje nosi naziv Evrokup). Rukomet, kao potpuno neprofitabilan sport, koji nije imao pomoć Ministarstva niti Saveza, gotovo svakodnevno se suočavao sa preživljavanjem, rekao je predsednik RK Partizan, Željko Perkunić.

,,Koristim priliku da još jednom izrazim ogromnu zahvalnost Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić, koji su nam obezbedili put u Luksemburg i smeštaj u Beršemu. Finansijska pomoć koju su pružili srpskim predstavnicima u evrotakmičenjima, a nažalost Partizan je jedini preostali muški klub koji se takmiči u Evropi, direktno utiče na prosperitet i boljitak celokupnog srpskog rukometa. Partizan kao klub u novijoj istoriji ne pamti da je imao ovakvu pomoć i podršku od strane RSS, a zahvaljujući našem Savezu mi kao tim sada možemo da se fokusiramo na rezultate na terenu. Donedavno smo razmišljali da li ćemo igračima moći da priuštimo smeštaj ili ćemo boraviti u autobusu ili nekom parku“, istakao je Perkunić, koji veruje da će srpski klubovi, uz podršku Saveza, ostvarivati sve bolje rezultate na evrosceni.

DESIO SE RUKOMET!

Rukometašice Radničkog iz Kragujevca su imale tu čast i privilegiju da u drugom kolu Lige Evrope predstavljaju svoj klub, grad i državu. U utakmicama protiv daleko snažnije i iskusnije ekipe H65 Hoors HK, višestukog prvaka Švedske, pružile su dostojan otpor. U prvoj utakmici u Kragujevcu naše devojke su napravile senzaciju i izvojevale pobedu rezultatom 23-22. Pobeda je imala snažan efekat s obzirom na to da naša ekipa igra u izuzetno mladom sastavu. U revanšu, bez 4 igračice,  u veličanstvenom ambijentu Hoors Arene, više od časnog poraza, nije moglo. Jedno lepo iskustvo za naše mlade devojke koje čeka svetla budućnost, ali veliko iskustvo i za naš klub, koji se u specificnim uslovim organizacije, zbog kovid  – 19 virusa, pokazao kao sjajan domaćin i organizator.

Ono što je važno napomenuti u celoj ovoj priči, naš klub, koji posluje u okviru SPD Radnički i ima snažnu podršku Grada Kragujevca za sve što radi, ovoga puta je imao partnera, u pravom smislu te reči, u Rukometnom savezu Srbije. RSS je finansijski pomogao ovu evropsku odiseju našeg kluba, pokrivajući gotovo sve troškove, kako u Kragujevcu, tako i u Švedskoj.  Ali ne samo pomoć u novcu, koja je neminovno bila ogromna, već su se svi stavili u službu rukometa, počev od predsednice Milene Delić i generalnog sekretara Svetozara Stankovića, Sofie Stojaković, Zorana Tijanića, Jovana Popadića i svih drugih, osetili smo istinsku podršku svih i želju da sve protekne u savršenom redu, kako sportskom, tako i organizacionom. Naše kancelarije su bile u konstantnom kontaktu i vodilo se računa o svim detaljima. I možda je ova bitka izgubljena, a Šveđanke prošle dalje, ali put kojim je krenuo Rukometni savez, nam daje veru i snagu za sve buduće „ratove“,  da je srpski rukomet na pravom putu,  putu ozdravljenja i povratka na staze stare slave i ovim putem se, u ime RK Radnički, svih rukometaša, rukometašica, trenera i svih rukometnih radnika u našem klubu javno zahvaljujemo našem savezu i pružamo podršku, jer bez pravih i jakih klubova, nema ni reprezentativaca, ni uspeha, ni saveza…

Još jednom veliko hvala svakom pojedincu, čak i onom nepomenutom, koji je dao svoj doprinos i utkao svoj delić u ovu našu rukometnu slagalicu!

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *