Balkan-Handball.com

PLINARI UBEDLJIVI: Zagreb lako protiv Tatrana

Vrhunsku formu, rukometaši PPD Zagreba potvrdili su i u četvrtfinalu završnog turnira SEHA GSS Lige u Vespremu, u kojem su deklasirali Tatran Prešov sa 33:26 (16:10). Time je tim Veselina Vujović obezbedio plasman u polufinale regionalnog takmičenja, gde će odmeriti snage protiv domaćina i prvog favorita turnira, Vesprema.

PPD ZAGREB – TATRAN PREŠOV 33:26
7m: PPD Zagreb 2/2, Tatran Prešov 2/2
Isključenja: PPD Zagreb 14, Tatran Prešov 6 minuta
PPD ZAGREB
Ivić, Stevanović 10 odb – Mihić 3, Brozović 4, Stevanović 10 odbrana, Stepančić 6, Čelica 4, Čorić, Raković, Horvat 2, J. Valčić 1, T. Valčić 1, Mandalinić 3, Obranović 1, Vuglač 4, Kovačević 2, Pavlović 4
TATRAN PREŠOV – Krupa tri odbrane, Vernaski – Rabek, Kopčo, Hrska 1, Krok 2, Sadovi 1, Radčenko, Urban 3, Furlan 2, Pekar, Čip 1, Antl 11, Kolpak, Petro 4

Iako su mnogi prognozirali težak posao za Zagrepčane, uzimajući u obzir umor zbog igara u Ligi šampiona, izabranici Veselina Vujovića su od prvog minuta postavili stvari na svoje mesto. Vrlo tečna i precizna igra u napadu, lako je izlazila na kraj sa, večeras slabom odbranom Slovaka. Antl je postigao četiri od prvih pet golova Tatrana, ali to nije bilo dovoljno za jači otpor. Prednost PPD Zagreba je rasla polako ali sigurno. U 22. Minutu, Vuglač je pogodio za 11:6, a na odmor se otišlo sa maksimalnom prednošću – 16: 10. Odličan je u napadu bio Domagoj pavlović sa četiri pogotka za prvih 30 min.
Drugo poluvreme je počelo kao i prvo. Zagreb nastavlja seriju i brzo podiže na 19:11, a kada tim Petera Davida ni sa dva igrača više nije uspeo da spusti razliku ispod šest golova, nestala je realna nada da bi meč mogao ući u neizvesnu završnicu. Razlika u korist hrvatskog prvaka rasla je do +11.

2 Comments

  1. Pingback: Veselin Vujović posle Tatrana: Nemoj da nas naljuti Vesprem... | Balkan Handball

  2. Pingback: Sandro Obranović: Umemo sa velikima! | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *