Počeo Kamp golmana u Makarskoj - Stigao i Omejer - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Počeo Kamp golmana u Makarskoj – Stigao i Omejer

Počeo Kamp golmana u Makarskoj – Stigao i Omejer

zika.bogdanovic
0 komentar

U Makarskoj je u nedelju počeo treći Međunarodni Kamp rukometnih golmana, koji na jednom mestu okuplja više od 60 mladih golmana iz svih krajeva sveta, oko 40 zainteresovanih trenera koji prate rad više od 20 demonstratora – svetski poznatih rukometnih golmanskih imena. Sa jedne strane profesor sa splitskog Fakulteta za Fizičku Kulturu, Dr. Nenad Rogulj uz asistenciju nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i „jedinice“ nemačkog Libekea, Nikole Blažička, a sa druge strane terena, novi trener golmanki skopskog Vardara, Vladimir Vujović, „otvorili“ su Kamp u Makarskoj dvorani prvi treningom u devet ujutru.

makarska2013_blaz_segoZa njima, usledili su treninzi dueta Mirko Bašić – Enid Tahirović, dok je Blažičko u nastavku prepodneva radio sa golmanom poljske Visle, Marinom Šegom.

makarska2013_laurentinoPORTUGALAC LAURENTINO OSVEŽENJE

Među demonstratorima na ovogodišnjem Kampu, nalazi se i portugalski reprezentativac, zvanično najbolji golman tamošnjeg prvenstva 2011/2012 iz šampionske ekipe Porta, Hugo Laurentino. Hugo je u Makarsku stigao na preporuku svog bivšeg saigrača Dragana Jerkovića, takođe, jednog od demonstratora na Kampu. Pored uloge demonstratora, Portugalac je zainteresovan i za rad drugih kolega, pa posle svojih treninga ne ispušta malu kamericu iz ruku.

makarska2013_omejer_basicSTIGAO I OMEJER

Jedan od najboljih svetskih golmana u poslednjoj deceniji, legendarni Francuz, Tijeri Omejer, stigao je u Makarsku u popodnevnim časovima. S obzirom na dužinu puta, nije se latio patika i dresa, ali je prošetao do dvorane da se pozdravi sa kolegama i poznanicima. Francuz se najviše obradovao Mirku Bašiću, čije odbrane u francuskim klubovima još uvek pamti, još iz vremena kada je tek započinjao karijeru. Omejer će u utorak odraditi otvoreni trening sa polaznicima Kampa.

makarska2013_basicNEUMORNI BAŠIĆ

Legendarni golman jugoslovenske, a zatim i hrvatske reprezentacije, Mirko Bašić, punom parom prenosi znanje mlađim naraštajima na Jadranu. Čovek koji je okačio patike o klin u 42. godini, i dalje pokazuje da je u odličnoj kondiciji. Trening koji je trebalo da traje 75 minuta, produžen je za dodatnih 15, a u glavnoj ulozi šutera golmanima, našao se legendarni čuvar mreže šabačkih “vanzemaljaca”.

KOMPLETNU FOTO-GALERIJU POGLEDAJTE NA NAŠOJ FB STRANICI

makarska2013_tahirovicHVIT I ALILOVIĆ OD UTORKA

Danski super-star, Kasper Hvit će u Makarsku stići u utorak, kada će i održati otvoreni trening za sve polaznike Kampa. Istog dana na Jadran stiže i hrvatska „jedinica“, Mirko Alilović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball