POČINJE OPERACIJA SP 2019 - Estonci u Sarajevu, Terzić: Favoriti smo, hoćemo pobedu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan POČINJE OPERACIJA SP 2019 – Estonci u Sarajevu, Terzić: Favoriti smo, hoćemo pobedu

POČINJE OPERACIJA SP 2019 – Estonci u Sarajevu, Terzić: Favoriti smo, hoćemo pobedu

zika.bogdanovic
0 komentar

Bosna i Hercegovina kreće iz pretkvalifikacija u borbu za Svetsko prvenstvo 2019 u Nemačkoj i Danskoj. Prvi rival u grupi gde izabranike selektora Bilala Šumana čekaju još Švajcarci, biće selekcija Estonije, sa kojom već večeras od 20 časova, „zmajevi“ ukrštaju koplja u Skenderiji.

  • Nadam se da ćemo u narednom periodu imati više sreće. Selekcija Estonije ima izmjenjen sastav, tu su sada Patrail i Jaanima, tako da se njihova igra izmijenila, vidjet ćemo kako to izgleda. Želimo da realizujemo ove stvari koje smo zamislili, da iz tranzicije savladamo Estonce i tako otvorimo kvalifikacije na pravi način. Što se tiče naših igrača, tu je širi spisak, 16 igrača će sutra izaći na teren, a u Estoniju će putovati 18 igrača. Svakako, nadam se da će doći veliki broj navijača u Skenderiju, da nas podrže, očekujemo dobru predstavu.Ne bih pričao o pritisku, nedostajali su nam segmenti u kojima možemo biti bolji, tako da ćemo se mi okrenuti sami sebi. Nadam se da nećemo imati problema. Imamo kvalitet i potencijal da ostvarimo dobre rezultate. U Sarajevu preuzimamo ulogu favorita -rekao je u najavi meča selektor Šuman:

Kapiten Mirsad Terzić je istakao:

  • Estonija s ova dva šutera iz Bundeslige je ozbiljna ekipa, ali kao što je selektor rekao, razmišljamo i radimo na sebi. Sjetit ćemo se Austrije, jer nas tada nije ona pobijedila, nego smo pobijedili sami sebe. Popravit ćemo stvari koje nisu bile dobre i uz podršku publike želimo pobjedu.

Na spisku selektora Šumana je sljedećih 28 igrača: Benjamin Burić, Denis Serdarević, Damir Efendić,  Tomislav Nuić, Alen Ovčina; Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Vladan Lončar, Tarik Vranac; Adnan Harmandić, Goran Daničić, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

Drugi meč sa Estoncima je u subotu u Talinu.

U januaru naredne godine BiH će odmeriti snage sa Švajcarskom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball