Počinje ženska Liga šampiona – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Počinje ženska Liga šampiona

Ovog vikenda počinje i ženska Liga šampiona. Uskraćena za nastupe španskih i francuskih šampionki, ali posle dugo vremena tu su po dva madjarska(Đer i FTC) i rumunska kluba(Oltchim i Kluž). Na dvojce iz Danske(Viborg i Randers), Nemačke(Thuringer i Bukstehuder), Rusije(Dinamo i Zvezda) smo već navikli. Dva izrazita favorita su Oltchim i Đer. Za polufinale ima dosta kanditada, a predvodi ih Larvik, ove sezone jači za lik i delo Gro Hamerseng, koja se vratila posle porodjaja.

Dugo se nije desilo da neki klub u jednom prelaznom roku u svoje redove dovede nekoliko igračica sa predznakom TOP. To su uradili Rumuni ovog leta i tako je u Valčeu stigla petorka: Barbosa, Pineau, Leynaud, Navaro i Bulatović. Uz povratak Neagu, više nego dovoljno za epitet prvog kandidata za trofej Lige šampiona. Problemi sa finansijama koji su potresli klub su rešeni, tako da nacionalni projekat ostaje da živi.

Đer ove sezone nije imao jake pripremne mečeve kao što je to bio slučaj prošle sezone kada je najavio sezonu iz snova. Stali su na korak od cilja i nastavili neslavnu tradiciju izgubljenih finala. Ekipa je pretrpela nekoliko promena, ali ambicije ostaju iste – novo finale u kome ih ponovo svi vide, zajedno sa „Galaktičarkama“ iz Valčee. Evidentne promene u sistemu igre sa puno rotacija stigle su sa novim trenerom, Martinom Ambrošem, i to je nešto novo u Đeru posle jednoličnosti Karl Erikove filozofije u kojoj je prostor dobijala praktično jedna postava.

Balkanski trio koji svima redovno mrsi račune čine Budućnost, Krim i Podravka. Renovirana i podmladjena Budućnost ulazi rasterećena u novi ciklus, za razliku od legije stranaca u Krimu koji po sastavu figurira za potencijalnog polufinalistu. Ostaje da se vidi kako će se Tiselj izboriti sa pehovima i povredama koje su znatno poljuljale sve planove i ambicije. U odsustvu srpskih i makedonskih šampionki, balkanska priča se i ove sezone završava sa neugodnom Podravkom na čijem terenu niko nikada ne može unapred računati na bodove. 

Zagrevanje kroz grupnu fazu može da počne.

GRUPA A
Nedelja: OLTCHIM – HYPO
Ponedeljak: RANDERS – BUKSTEHUDER

GRUPA B
Subota, 17.15h: ĐER -PODRAVKA
Nedelja, 19.30h: KRIM – KLUŽ

GRUPA C
Subota: LARVIK-SAVEHOF
Nedelja: DINAMO – FTC

GRUPA D:
Subota, 20h: BUDUĆNOST- ZVEZDA
Nedelja: THURINGER- VIBORG

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *