Počinje ženska Super liga 2012/2013: "Zaječar i dalje neprikosnoven" - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Počinje ženska Super liga 2012/2013: „Zaječar i dalje neprikosnoven“

Počinje ženska Super liga 2012/2013: „Zaječar i dalje neprikosnoven“

zika.bogdanovic
0 komentar

Narednog vikenda počinje Super liga u ženskoj konkurenciji u kojoj će i ove godine nastupati 12 ekipa. Osim borbe za titulu, u kojoj aktuelni šampion Zaječar, praktično, neće imati konkurenciju, ostatak lige, pružiće nam zanimljive vikende, u kojima ćemo gledati interesantnu borbu za izlazak u Evropi, kao i opstanak.

Četvrtu godinu zaredom, najbolju ekipu u Srbiji ima Zaječar. Zaječarke su u ovom prelaznom roku gotovo u potpunosti renovirale sastav. Stigla su svetski priznata imena poput Fernandez, Benzal, Zebić i Alonso, a ambicije su vezane, pre svega, za plasman u EHF Ligu šampiona, dok su titule na domaćem bunjištu nešto što se podrazumeva.

U drugi ešalon favorita za visok plasman, svrstavaju se Jagodina i Radnički iz Kragujevca. Jagodinke su mnogo izgubile odlaskom Dmitrović i Lojpur,ali će Zoran Ivić pokušati to da nadomesti dovođenjem zahvalnog igrača poput Verice Nikolić. Jagodina će biti i jača na poziciji levog krila za Jovanu Bartošić, gol je pojačan Jelenom Živković, a rak-rana ostaje pozicija desnog beka, na kome nema rešenja na inače deficitarnom tržištu.

Kragujevčanke žele u sam vrh, pojačane u odnosu na prethodnu sezonu. Pristigle su bivše „bundesligašice“, Vojčić i Kukić, najavljen je i povratak na teren iskusne Tanje Medved posle porođaja, tako da ambiciozni stručni štab svakako želi da pomrsi račune komšinicama iz Jagodine i upusti se u borbu za vicešampionsku titulu.

Kao i prošle sezone, borba za Evropu biće zanimljiva, a u njoj će učestvovati dosta ekipa sličnog kvaliteta. Naisa i Knjaz Miloš više ne predstavljaju „silu“ u srpskom rukometu, a sve se manje pitaju i kada je borba za Evropu u pitanju. Super liga je imala sreće, pa su ove godine u elitu stigla dva ambiciozna kluba. Milenijum je potpisivanjem višegodišnjeg ugovora sa Slobodanom Jokanovićem, nagovestio da želi da radi na duže staze, dok će Svilajčanke (Radnički) u svojim redovima u povratničkoj sezoni imati Suzanu Ćubelu, kojoj je propao transfer u Rusiju.

Tu su i Maks Sport, Nopal, solidno pojačan Železničar iz Inđije koji želi nešto više od borbe za goli život. Na kraju, tu su i beogradski klubovi, Crvena zvezda i Radnički. Slavni klub sa „Crvenog krsta“, osim imena ima malo šta da ponudi srpskom rukometu u ovom trenutku i pitanje je šta i koliko može u novoj sezoni pojačan iskusnom Dronić. Zvezdašice će pokušati da pomrse račune nekim od kvalitetnijih ekipa, ali od Evrope, po svemu sudeći, ove sezone neće biti ništa.

Na kraju, ženska Superica u novu sezonu ulazi ojačana u medijskom pogledu. Postavljen je sasvim solidan sajt lige, dosta pregledan i informativan. Čestitke i sa naše strane, a u budućnosti i svaka pomoć neophodna da se ligaški glas daleko čuje.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball