Balkan-Handball.com

Podavljeni "Ribari".

 Rukometaši Srbije upisali su lako pobedu u devetom kolu kvalifikacija za EP u Zaječaru protiv reprezentacije Farskih Ostrva 39:20 (17:12). Pred 3000 gledalaca u punoj "Kraljevici" u Zaječaru, posle teškog i nepovezanog prvog poluvremena, podmlađeni sastav bez nekoliko starijih reprezentativaca odigrao je lepršavo u napadu i aktivnije u odbrani, tako da su "Ribari" na kraju doživeli fijasko. Najefikasniji u redovima Srbije, bili su Vujin sa šest i Tubić sa pet golova, dok su srpski golmani, Stanić i Počuča skupili čak 28 odbrana.

Selektor Cvetković je meč krenuo u postavi Holpert, Šešum, Nenadić, Stojanović, Kojić, Toskić, sa Stanićem na golu. "Orlovi" su brzo došli do osetljive prednosti 6:2 (8.) imajući sa druge strane ekipu, koja je u rangu prosečnih drugoligaških ekipa sa kojima lokalni Zaječar igra. Ipak, promena početne postave i rotacije u igri Srbije, nisu donele dobrog, pa motivisani Farani u jednom trenutku spuštaju na 12:10. Opet mobilizacija, Holpert, Vilovski, pa Stojanović sa dva vezana gola, vode Srbiju na odmor sa 17:12.

Drugo poluvreme u skladu sa novinarskim šablonom, nazvaćemo, drugom pričom. Farska Ostrva svoj prvi pogodak postižu tek u 42. minutu, dok su "Orlovi" do tada postigli već sedam (24:13). Na golu odlični Darko Stanić skupljao je polušuteve gostiju, a preko brzih kontri, mrežu "Ribara" su punili Nenadić, Holpert, pa Tubić. U karnevalskoj atmosferi do kraja susreta, u listu strelaca su se upisali svi igrači koje je skinuo selektor Cvetković, osim Save Meštera, posle čijeg je šuta u poslednjem minutu, lopta završila na prečki. Zaječarska publika je mogla da vidi obrise generacije 84. i 86, a publici se predstavila i nova snaga na poziciji levog beka, Momir Rnić i Petar Đorđić, koji će po svemu viđenom, sadašnjost našeg rukometa biti veoma brzo.

Lepa uvertira pred meč odluke u Trstu u subotu. Meč odluke, ali gde pitanje pobednika nećemo postavljati. "Trst je naš", veruju svi u i oko srpske selekcije…

Srbija – Farska Ostrva 39:20 (17:12)
Gledalaca – 3000
Srbija: Stanić (16 odbrana), Počuča (12 odbrana), Stojanović 4, Šešum 4, Toskić 3, Nenadić 3, Rnić 3, Tubić 5, Đorđić 3, Vujin 6, Holpert 3, Vilovski 4, Kojić 1.
Farska Ostrva: Levi 11 (odbrana), Dam (jedna odbrana), R. Jensen 4, D. Kristijansen 3, I. Olsen 2, S. Jonsen 3, K.H Olsen 3, R.Jonsen 1, Johanes 3, Kragelsted 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *