Podmlađeni Partizan na crtu šampionu za Super Kup, Brković: "Ne znamo domete ovog tima" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Podmlađeni Partizan na crtu šampionu za Super Kup, Brković: „Ne znamo domete ovog tima“

Podmlađeni Partizan na crtu šampionu za Super Kup, Brković: „Ne znamo domete ovog tima“

zika.bogdanovic
2 komentari

Posle gubitka šampionske titule, RK Partizan sa podmlađenim sastavom ulazi u novu sezonu punu izazova. Trener Aleksandar Brković suočio se sa odlascima nekolicine bitnih igrača (Mitrović, Radivojević, Ivošević, Pavlović, Ilić), ali će crno-beli sa nekim novim snagama pokušati da budu konkurentni i prave probleme najvećim rivalima. Najveći u Srbiji je Vojvodina, sa kojom će se Partizan boriti za prvi trofej u sezoni – Super Kup u Aranđelovcu u sredu od 18 časova:

– Sigurno da je veliki nedostatak bio taj što ni ja, ali ni dosta kadetskih i juniorskih reprezentativaca nije prošlo kompletne pripreme uz dodatak igrača koji su se kasnije uključili u trenažni proces. Polako se sklapamo, ne izgleda to ni malo loše, čak naprotiv. U Kanjiži je bilo vrlo korektno i biće sve bolje kako vreme bude prolazilo.

Gde ste dobili, gde ste izgubili u odnosu na prošlu sezonu? Još uvek se ne naziru dometi Partizana u takmičenjima u kojima ćete učestvovati…

– Ni mi sami još uvek ne znamo koji su nam dometi. Ono što se vidi je da smo puno mlađi u odnosu na prošlu sezonu. Ovo je jedna od najmlađih ekipa koja se ikada takmičila pod imenom RK Partizan. Imamo nekoliko momaka koji imaju 16,17,18 godina i vrlo malo starijih. To je odlika ovog tima. Moramo da budemo mnogo agresivniji i borbeniji. Faliće nam iskustva, to će biti problem, ali probaćemo da ga nadomestimo nekim drugim stvarima. Ono što smo odigrali protiv Rešica i Nexe-a je pokazalo da sa ovako mladim sastavom možemo da pružimo dobar rukomet. Možda ne 60 minuta, ali trudićemo se da u što većem periodu igramo na visokom nivou.

Da li je vaša prednost i to što je Vojvodina igrala dve teške utakmice u dva dana?

– Mi smo odigrali tri utakmice ovog vikenda u Kanjiži. Ne mislim da su u nekom hendikepu u odnosu na nas. Super Kup je za nas važan kao i svaka druga utakmica. Ulazimo rasterećeni. Klub pokušava da se stabilizuje, idemo rasterećeni, ali to ne znači da nećemo u svakoj utakmici ići na pobedu.

Kako izgleda ovosezonska Vojvodina?

– Gledao sam ih protiv Harda. Ekipa je puna iskusnih igrača sa evropskim i domaćim iskustvom. Napravljena je da ostvari neki uspeh. Nažalost, nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona. Apsolutni su favoriti u svim domaćim takmičenjima, ali to im nećemo staviti do znanja na terenu. Popunjeni su na svim mestima, ali to ne znači da nemamo šanse u svakom meču protiv njih. Mnogi ističu dobru odbranu, ali to je i ekipa koja može da postigne dosta golova u napadu. Elezović je preuzeo ulogu tog glavnog napadača, ali ima tu još dosta njih – kvalitetnih.

Kolega Rnić nije želeo da prihvati ulogu favorita u meču Super Kupa. tvrdeći da vas neće slomiti lako…

– Ni ja ne mislim da će nas slomiti tako lako. Voleo bih i da Vojvodina izađe na teren sa ekipom proseka 20,21 godine, pa da onda pričamo o tome ko je favorit, a ko nije. Njihova šampionska titula i iskustvo igrača im nameće ulogu favorita.  Borićemo se maksimalno. Svako ko kaže da Vojvodina nije favorit, mislim da nije iskren – zaključuje Brković.

Možda vam se dopadne

2 komentari

Bravo 03/09/2013 - 13:29

…rece Brkovic
ccccccccc :S

Odgovori
Super Kup Srbije u Aranđelovcu (sreda,18h) – Vojvodina ili Partizan? :: Balkan Handball 04/09/2013 - 21:46

[…] Aleksandar Brković (PARTIZAN): Još uvek ne znamo domete ovog tima Momir Rnič (VOJVODINA): Ne prihvatamo ulogu favorita […]

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball