Balkan-Handball.com

PONOVO STAJE RUKOMET U SLOVENIJI: Igra se samo elita i međunarodne utakmice!

Staje sport, staje rukomet u Sloveniji!

Vlada Republike Slovenije usvojila je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o ograničenjima u ponudi i prodaji dobara i usluga potrošačima u Republici Sloveniji i Pravilnik o privremenim ograničenjima u sportu. Zbog suzbijanja i kontrole epidemije COVID-19, ova poslednja nameće privremena ograničenja u sprovođenju sportskih aktivnosti za sportiste i sprovođenju sportskih takmičenja i pružanju usluga fitnes centra.

U četvrtak, 22. oktobra 2020, Rukometni savez Slovenije zaustaviće sva rukometna takmičenja, sa izuzetkom NLB lige i 1. A državne ženske rukometne lige. Obustava takmičenja važi do otkazivanja.

Uredba Vlade Republike Slovenije u kolektivnim sportovima, uključujući rukomet, i dalje dozvoljava sprovođenje takmičenja na najkvalitetnijem nivou državnih, regionalnih, međunarodnih ili evropskih takmičenja. Takođe je dozvoljeno održavanje velikih međunarodnih sportskih događaja, uključujući evropska i svetska prvenstva i kvalifikacije za ova takmičenja.

Svi sportski objekti i površine za bavljenje sportom na otvorenom, kako su definisani Zakonom o sportu, mogu se koristiti za treninge i takmičenja: sportski centri, sportski objekti, tereni za treninge, tereni za treniranje i tereni za sportove na otvorenom i školske teretane.

Fitnes centri su zatvoreni u crvenim regionima, dok u narandžastim važi pravilo 1 osobe na 20 kvadratnih metara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *