Poraz Srbije u trileru protiv Bahreina, sa Saudijcima za 19. mesto - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Poraz Srbije u trileru protiv Bahreina, sa Saudijcima za 19. mesto

Poraz Srbije u trileru protiv Bahreina, sa Saudijcima za 19. mesto

Stefan Branežac
0 komentar

Novi poraz u neizvesnoj završnici zabeležili su srpski kadeti na Svetskom prvenstvu u Makedoniji. U meču za razigravanje od 17. do 20. mesta, bolji od „orlića“ bio je Bahrein, rezultatom 34:33 (20:14). Selekciji Srbije preostalo je da odigra još jedan meč u Skoplju, a sastaće se sa Saudijskom Arabijom u četvrtak od 9:30č.

Za razliku od mečeva u grupnoj fazi, Srbija je duel sa Bahreinom počela veoma loše i već nakon nekoliko minuta bila u rezultatskom deficitu. Loša igra u odbrani i nedostatak motivacije rezultirali su sa 20 primljenih golova u prvom poluvremenu (20:14).

Potpuno drugačija slike iz ugla srpske selekcije viđena je u nastavku susreta. Prelazak na odbrambenu postavku 5-1 i ulazak Nikole Ćirovića na gol Srbije, doneli su boljitak u igri. Primetna je bila veća želja „orlića“ nego u prvom poluvreme, a gol Ivana Horvata, deset minuta pre kraja meča, doneo je poravnanje rezultata na semaforu. Ipak, nedostatak sreće (stativa Ćirovića na 32:32) i koncentracije u presudnim trenucima, koštalo je izabranike Aleksandra Radosavljevića poraza (34:33).

Ivan Mićić postigao je devet golova za selekciju Srbije, Vanja Nikolić dodao je sedam.

Foto: Filip Viranovski

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball