Balkan-Handball.com

Poreč Handball Cup – C.O Zagreb, Gumersbah…

 Prošloga je tjedna u Zagrebu u prostorijama Hrvatskog Olimpiskog Odbora održana press konferencija na kojoj je prezentiran Međunarodni rukometni turnir Poreč Handball Cup, zajednički projekt Sono grupe iz Poreča kao organizatora i RK C.O. Zagreb kao partnera turnira. Na pressici su bili nazočni izvršni direktor turnira Roland Fable u ime Sono grupe, Bartol Kaleb direktor RK C.O. Zagreba i Nives Matić ispred Valamar grupacije koja je zlatni sponzor turnira.

– Radi se o ideji na kojoj smo Aleksandar Beaković i ja počeli raditi prije nekoliko mjeseci. Najprije smo sjeli za čelnim ljudima RK C.O. Zagreb, kako bi im predstavili ideju i zatražili od njih da budu partner turnira, jer mislim da ovakav turnir bez RK Zagreba u Hrvatskoj nema smisla. Oni su ideju odmah sa oduševljenjm prihvatili, jer također misle da je došlo vrijeme da Hrvatska, nakon svega što je učinila u rukometnom svijetu – kroz reprezentaciju, kroz klubove i organizaciju SP, organizira i jedan jaki međunarodni rukometni turnir koji če se održavati svake godine, koji bi s vremenom postao tradicionalan i koji će svake godine u Poreču okupiti ponajbolje rukometne ekipe iz Europe.

Drago mi je što su taj projekt prepoznali Turistička zajednica grada Poreča i Istre te će iste biti pokrovitelji manifestacije.

Posebno moram spomenuti i zahvaliti se gradu Poreču i gradonačelniku gosp. Ediju Štifaniću koji je također pokrovitelj ovog turnira kao i turističkoj grupaciji Valamar koja je zlatni sponzor turnira jer bez njih turnira nebi ni bilo. Veselim se prvom izdanju ovogodišnjeg turnira koji se održava 28, 29. i 30. kolovoza (avgusta) u sportskoj dvorani Žatika i na kojem igraju RK C.O. Zagreb, njemački VFL Gummersbach, viceprvak Slovenije RK Cimos Koper i RK Metalurg iz Makedonije predvođen našim Linom Červarom.

 Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu na rukometni vikend u Poreč i budu dio ove manifestacije za koju vjerujem da če kroz vrijeme postati nezaobilazan sportski događaj. Ako niste u mogućnosti doći, HRT2 će u nedjelju 30.08 u 18 sati prenositi dvoboj između RK C.O. Zagreba i VFL Gummersbacha, kazao je izvršni direktor turnira Roland Fable.

– Svaki početak je težak, al sam siguran da smo na dobrom putu da dođemo do krajnjeg cilja, a to je da Hrvatska i Poreč postanu domaćinom međunarodnog rukometnog turnira koji će s vremenom postati jedan od najjačih u Europi. Ove godine smo počeli sa četiri odlične ekipe, ali želja nam je da turnir proširimo na šest do osam ekipa. Sistem igranja če biti dvije utakmice dnevno, svatko sa svakim u tri dana, te ćemo na kraju proglasiti pobjednika turnira kao i najboljeg igrača, golmana i strijelca. Želim pohvaliti organizatora turnira Sono grupu na inicijativi. Mi iz RK C.O. Zagreb ćemo se maksimalno potruditi i pomoći u organizaciji turnira, kazao je Bartol Kaleb, direktor RK C.O. Zagreba.

Nives Matić je spomenula da je Valamar oduvijek podržavao sport i slične sportske manifestacije, te da već dugi niz godina razne rukometne reprezentacije i klubovi borave u njihovim hotelima gdje i odrađuju pripreme, te su i sudionici D skupine Svjetskog rukometnog prvensta boravili u smještajima Valamara.

Izvršni direktor turnira Roland Fable i direktor RK C.O. Zagreb Bartol Kaleb potpisali su petogodišnji ugovor o suradnji u organizaciji turnira.

I.Đ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *