Posle devet godina POLUFINALE za srpski tim – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Posle devet godina POLUFINALE za srpski tim

Posle devet dugih godina srpski muški rukomet imaće ponovo predstavnika u polufinalu EHF Kupa (Čelendž Kupa). Daleko od pozornice EHF Lige šampiona i Lige Evrope, ali svaki pomak napred treba pozdraviti, a to je uradila novosadska Vojvodina plasmanom među četiri najbolje ekipe u trećem po kvalitetu klupskom takmičenju.

Poslednji put je jedan srpski klub igrao polufinale (kasnije i finale) u sezoni 2013/2014 i to je bila šabačka Metaloplastika predvođena pokojnim Slavkom Novakovićem i Miletom Isakovićem. U polufinalu su Šapčani savladali portugalski Agaš Santaš (29:21 – 21:25), da bi ih poplave tog proleća u Srbiji koje su pogodile i Šabac, sprečile da pred svojim navijačima odigraju finale sa švedskim Savehofom. Skandinavci su slavili 37:26 u jednom meču finala i osvojili pehar.

Pre Metaloplastike, Partizan je dogurao najdalje, takođe do polufinala, tri godine ranije. Tim koji je tada vodio Aleksandar Brković nagovestio je uzlet ka Ligi šampiona dobrom sezonom u Čelendž Kupu gde je u četvrtfinalu eliminisao atinski AEK, a u polufinalu morao da položi oružje pred lisabonskom Benfikom (36:30 – 25:33).

Da li je ovo nagoveštaj iskoraka nekog srpskog predstavnika ka EHF Ligi Evrope od naredne sezone, ostaje da se vidi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *