Balkan-Handball.com

POSLEDNJI LET ZA DOHU: Bahrein i UAE odustaju od SP 2015!

Arapski mediji (Ahram Sport) prenose informaciju da Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati nisu dobili zeleno svetlo od svojih Vlada da učestvuju na Svetskom prvenstvu u Kataru! Naime, politički spor koji traje između Katara i ostalih zemalja Persijskog zaliva, učinio je svoje, pa tako reprezentacije koje su obezbedile vizu na Azijskim Igrama prošlog februara, ne žele da putuju u Dohu.

Da problem bude veći, pored prve eventualne zamene za Bahrein i UAE, selekcije Koreje, koja je na Azijskom prvensvu osvojila peto mesto, naredna reprezentacija koja nije u političkom konfliktu sa Katarom je devetoplasirani Japan! Ispred njega, kvalifikacioni turnir su završile Saudijska Arabija, Kuvajt i Oman.

ISLAND PRVA ZAMENA – SRBIJA ČEKA SVOJU ŠANSU

Ako Međunarodna rukometna Federacija ne bude rešila problem nastao između komšijskih zemalja, dva nova učesnika SP 2015 moraće da budu pronađena. Ako se IHF odluči da kazni Aziju zbog ovog presedana, Evropljani čekaju kao zapeta puška. Prva zamena je Island, kome je to pravo uskraćeno posle ubacivanja Nemačke umesto Australije, a pozivu bi mogla da se nada i Srbija, shodno, rejtingu koji ima u EHF-u.

2 Comments

  1. Pingback: IHF potvrdio: Bahrein neće učestvovati na SP 2015! | Balkan Handball

  2. Pingback: MIR U ZALIVU: Bahrein i UAE dobijaju nazad svoja mesta na SP 2015? | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *