Poslednji vikend, ko ispada? Jugović, Zvezda ili Železničar? - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Poslednji vikend, ko ispada? Jugović, Zvezda ili Železničar?

Poslednji vikend, ko ispada? Jugović, Zvezda ili Železničar?

zika.bogdanovic
2 komentari

Do završetka rukometne Superlige ostalo je još samo sedam dana i jedno prvenstveno kolo a gotovo ništa nije poznato osim da Crvenka napušta elitno društvo. Ostalo je da, po svemu sudeći, u Nišu dobijemo prvaka, za opstanak će se boriti ekipe u Nišu, Padinskoj Skeli i Kaću a za mesta koja vode u Evropu konkurišu Zaječar, Metaloplastika, Rudar i Napredak. Dakle, izuzev utakmice u Lazarevcu gde se sastaju Kolubara i Crvenka sve ostale utakmice odlučuju o bitnim mestima na tabeli.

O prvaku će odlučiti utakmica u Nišu. Železničar dočekuje Vojvodinu a Partizan će na Banjici čekati ishod tog duela pod pretpostavkom da aktuelni šampion savlada Metaloplastiku. Pretpostavimo da će se to i desiti. Onda Vojvodini preostaje da pobedi u Čairu i da se izjednači sa Partizanom po broju bodova a pošto ima bolji skor onda je novi prvak ekipa iz Novog Sada. Uprošteno, ako na kraju sezone Partizan i Vojvodina imaju isti broj bodovo titula ide u Novi Sad.  Stvari oko prvaka stoje prilično jasno.

Komplikovanije je u borbi za opstanak. Trenutno Železničar ima 19, C.zvezda 18 a Jugović 17 bodova. U poslednjem kolu u Niš dolazi Vojvodina, u Kać Rudar a C.zvezda gostuje PKB-u. Ima više opcija oko moguće tabele a mi čemo se pozabaviti svakom od njih.

Opcija 1-ispada Jugović, a to može biti i sa 17 i sa 18 i sa 19 bodova  u sledećim slučajevima.

a)      ako Rudar slavi u Kaću-Jugović ostaje na 17 i ispada.

b)      ako u Kaću bude nerešeno a  PKB dobije C.zvezdu (bolji medjusobni skor C.zvezde koja je slavila u oba duela), to je sa 18 bodova.

c)       ako Jugović pobedi, dolazi na 19 onda ispada u slučaju dva ishoda. Prvi je da sa 19 bude u krugu -C.zvezda (nerešeno)-Železničar (poraz od Vojvodine). U tom slučaju u mini tabeli C.zvezda ima 6, Železničar 4 a Jugović 2 boda.

I ako ostanu sa po 19 Jugović i C.zvezda, to smo već opisali u slučaju da oba ova tima imaju po 8.

Opcija 2– ispada C.zvezda. To je samo u jednoj kombinaciji, da Jugović pobedi a C.zvezda izgubi od PKB-a.

Opcija 3– ispada Železničar. To će se desiti ako na kraju po 19 bodova imaju Nišlije i Kaćani. (Pobeda Vojvodine i Jugovića), s’ tim da je tu potrebna i pobeda C.zvezde. U međusobnom skoru bolji je Jugović.

I borba za Evropu. Pitanje je najpre ko želi od klubova koji su u opticaju za još jedno mesto pored Partizana, Vojvodine i Vrbasa na međunarodnu scenu. Ne zanemarujući sportske motive treba reći da se klubovi koji učetvuju u međunarodnim takmičenjima izlažu se velikim troškovima a znamo koliko je teško naći sredstva za osnovno funkcionisanje kluba. Četvrto mesto vodi u Evrokupove samo pod uslovom da u Kupu ne slavi Zaječar ili Crvenka ili da jedan od ova dva kluba igra u finalu sa novim prvakom države (to će tada već biti jasno). Ako se to desi zna se ko ide u Evropu pa je četvrto mesto na tabeli samo stvar prestiža. Trenutno Zaječar, Metaloplastika i Rudar imaju po 24 poena i sve tri ekipe gostuju dok Napredak ima 22 i igra kod kuće sa Vrbasom. Moguće je da će svi klubovi imati po 24 poena, ni 50% od ukupnog broja bodova što dovoljno govori o tome koliko je prvenstvo izjednačeno. Ostaje nam da sačekamo subotu i negde posle 20.30h sve ove nedoumice će nestati.

VLADIMIR MAKSA

Možda vam se dopadne

2 komentari

011 08/05/2013 - 08:06

PKB i Zvezda igraju NERESENO to vec svi znaju! Dalje nema!!!

Odgovori
svevideće oko 10/05/2013 - 19:47

NE ISPADA NIKO.VUK SIT/VOŠA/ OVČICE SVE NA BROJU .

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball