Potpisan memorandum između Forum Club Handball (FCH) i udruženja agenata EHAA - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Potpisan memorandum između Forum Club Handball (FCH) i udruženja agenata EHAA

Potpisan memorandum između Forum Club Handball (FCH) i udruženja agenata EHAA

zika.bogdanovic
0 komentar

Tokom sastanka Forum Club Handball u Kelnu u vreme održavanja Final4 turnira EHF Lige šampiona, potpisan je prvi Memorandum of Understanding (MoU) između Evropske asocijacije rukometnih agenata (EHAA) i Forum Club Handball (FCH).

Tokom proteklih meseci obe strane su se uključile u opsežne diskusije i uspostavile radne grupe, koje su uključivale i Međunarodnu rukometnu federaciju (IHF). Mnogi stručnjaci su smatrali da je takav dokument između rukometnih agenata i klubova malo verovatan, ali ovo potpisivanje dokazuje suprotno, stoji u saopštenju EHAA.

EHAA su na potpisivanju predstavljali Andrej Golić (predsednik UO) i Marko Bošković (generalni direktor). FCH su predstavljali Xavier O’Callaghan (predsednik FCH odbora za muške klubove), Dr, Gerd Butzeck (generalni direktor) i Zsolt Akos Jenei (predsednik FCH odbora za ženske klubove).

Memorandum o razumevanju označava značajnu prekretnicu u saradnji između rukometnih agenata i klubova u rukometu. Postavlja osnovu za bližu i efikasniju saradnju sa ciljem unapređenja rukometnog sporta u celini.

Andrej Golić, predsednik odbora EHAA, je prokomentarisao: „Ovaj sporazum je veliki korak ka profesionalizmu i transparentnosti u našoj industriji. Radujemo se budućoj saradnji sa FCH i uvereni smo da zajedno možemo dalje da razvijamo rukometni sport.”

Marko Bošković, generalni direktor EHAA, dodao je: „Potpisivanje ovog memoranduma o razumevanju pokazuje našu zajedničku posvećenost rukometu. To je snažan signal da klubovi i agenti rade zajedno na podizanju sporta na viši nivo.

I EHAA i FCH su uvereni da će ovaj Memorandum o razumevanju utrti put daljem napretku i još bližoj saradnji.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball