Povratnik na gol, Strahinja Milić – Džambo: "Sve će doći na svoje" – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Povratnik na gol, Strahinja Milić – Džambo: "Sve će doći na svoje"

 Najtalentovaniji srpski golman, nekada "Vunderkind", sada samo Strahinja Milić – Džambo (20), ali i to je više nego dovoljno, samo da je zdravlja. To mladi Beograđanin, koji je sa 16 i po godina debitovao za seniorsku reprezentaciju 2007. godine na TV Cupu u Češkoj, a kasnije bio predvodnik i generacije 1988, pa svoje, kadetske 1990, najbolje zna. Prošlog avgusta se vratio u Partizan DO, iz koga je dve godine ranije otišao u danski Silkeborg, gde je povredio koleno i prošao kroz tri operativna procesa. Već skoro dve sezone bez zvanične utakmice, ostao je zanimljivi velikim klubovima, pa je na želju Seada Hasanefendića tri nedelje proveo u redovima Gumersbaha. Trebalo je da pozajmica traje dva meseca, ali je administracija zakazala…

– Bilo je odlično u Gumersbahu. Jako sam zadovoljan. Prošao sam sve lekarske preglede. Stao sam na gol u prijateljskoj utakmici protiv Veclara, posle godinu i po dana, i imao 12 odbrana. Ispalo je tako sa administracijom, da nisam registrovan, ali ne žalim. Ima vremena, sve će doći na svoje.

Važno je da je koleno u redu?

– Koleno je mnogo bolje. Još malo da radim i biće u "full-u". Moram još da smršam, da skinem 10-12 kilograma. Trenutno imam 122, a sa 112, 110 bi bila moja idealna težina. Da ne zaboravim da pomenem Vanju Banjkovića sa kojim sa radio na oporavku. Super je odradio posao. Da nije bilo njega, ne bi bilo ni mene na golu.

Gumersbah je zainteresovan za tebe i u narednoj sezoni.

– Imam ugovor sa Partizanom do 2012. godine. Ako bude pregovora, to će se letos znati. Na meni je da nastavim da radim.


ŽIKA BOGDANOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *