Predlog RK Novi Pazar: Nema šampiona, baraž za opstanak, klubovi iz SEHA se vraćaju u ARKUS - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predlog RK Novi Pazar: Nema šampiona, baraž za opstanak, klubovi iz SEHA se vraćaju u ARKUS

Predlog RK Novi Pazar: Nema šampiona, baraž za opstanak, klubovi iz SEHA se vraćaju u ARKUS

zika.bogdanovic
0 komentar

Neizvesnost oko završetka sezona u rukometnim ligama traje i pitanje je kada će se završiti. RK Novi Pazar izašao je sa predlogom vezanim za okončanje sezone u Super ligi Srbije koja je zaustavljena kolo pre kraja regularnog dela sa poznatim timovima koji će igrati u plej-ofu i plej-autu.

„Rukometni klub Novi Pazar na osnovu nastale situacije od uvodjenja vanrednog stanja i prekida „Arkus lige“ želi da uputi zvanično predlog svim klubovima i rukovodstvu „Arkus lige“, Rukometnom savezu Srbije na razmatranje.
Obzirom da je došlo do velike pauze i da niko ne zna još koliko će ovakve mere da potraju smatramo da je nastavak lige gotovo nemoguć. Razloga je više, mere koje Vlada RS sprovodi su interesu zdravlja svih nas i mi ih apsolutno podržavamo, ovakve mere sigurno neće da se ukinu u skorije vreme obzirom da nam dolaze ključne nedelje za spas svih nas koji živimo u Srbiji. Došlo je do velike pauze, svaki nastavak prvenstva bez naknadnog trenažnog procesa bi bio rizik za same igrače. Predlog je sledeći.

Ukoliko vanredno stanje potraje do 15.aprila liga se završava i nema osvajača titule. Što se tiče statusa klubova koji igraju Seha ligu ostaje isti, novina bi bila samo to što se klubovi koji igraju Seha ligu obavezuju da se takmiče i u Arkus ligi. Kada je u pitanju status klubova koji ispadaju, odnosno ulaze u Arkus ligu, odigrati baraž prve dve u Super B ligi sa poslednje dve iz Arkus lige. Status osvajača Kupa, status isti kao i za Arkus ligu, nema pobednika.

Poštovani prijatelji, izlazimo prvi sa predlogom, ne namećemo ga ali ga u ovoj sitaciji smatramo jednim racionalnim predlogom, naravno da smo za ono što odluči većina klubova. Znam da nekome ovakav predlog i svaki drugi neće odgovarat, uvek će biti ljutih. Isto tako smatramo da je jako bitno što pre imati stav, predlog sa većinskim stavom pa bio on i suprotan od predloga Rukometnog kluba Novi Pazar. Nastavak lige bez publike, jer verujemo da će mere za masovna okupljanja biti još dugo na snazi i rizik da se igrači povrede nikome nije potreban, Slovenci su takodje nešto slično uradili, KLS takodje. Naravno da ćemo prihvatiti predlog većine, sportski pozdrav, stoji u saopštenju UO RK Novi Pazar.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball