Predsednic UO RSS Milena Delić o selektoru: Znam koliko vredi i kako je posvećen poslu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednic UO RSS Milena Delić o selektoru: Znam koliko vredi i kako je posvećen poslu

Predsednic UO RSS Milena Delić o selektoru: Znam koliko vredi i kako je posvećen poslu

zika.bogdanovic
0 komentar

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku o imenovanju Uroša Bregara za novog selektora ženske reprezentacije Srbije. Imenovani su i ostali članovi stručnog štaba, odnosno, treneri reprezentativnih selekcija.

Predsednica UO RSS Milena Delić, prokomentarisala je izbor Uroša Bregara za novog selektora reprezentacije Srbije:

  • Uroša poznajem baš dugo od njegovih početaka u mlađim selekcijama reprezentacije Slovenije. I tada je pokazivao talenat u trenerskom poslu. Jako ambiciozan dečko, godinama radeći zaista se dokazao, pogotovo u ljubljanskom Krimu, gde nije imao kvalitet igračkog kadra na zavidnom nivou, ali je uvek bio nadomak završnice Lige šampiona. Znam kako radi, koliko vredi i koliko je posvećen poslu. Znamo da će i naših pet igračica biti kod njega u Krimu naredne sezone. Mislim da je ovo najidealnije rešenje. Baraž za Svetsko prvenstvo nas čeka samo mesec dana posle olimpijskih kvalifikacija, a u međuvremenu je istekao i ugovor Ljubomiru Obradoviću. Morali smo brzo da razmišljamo i u kratkom vremenskom periodu opredelimo za novog selektora. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, mislim da je Bregar idealno rešenje – kaže Delić i dodaje da se RSS ne odriče ni jedne reprezentativke:

    Savez ne želi da se odriče bilo koje igračice. Ne delim ih na stare i mlade, bez obzira što je činjenica da imamo jednu od najstarijih reprezentacija. Normalan sled događaja će biti da će se jedna po jedna opraštati od reprezentacije, verovatne će i same donositi takve odluke. Nemamo toliki fond igrača da krenemo u neku reformu, pa da ciklus započnemo sa nekim juniorskim timom. Godinama se kod nas mnogo loše radilo i u perspektivi nemamo puno igračica koje će biti nosioci u seniorskoj reprezentaciji. Ovo sve moraće da prati i mnogo ozbiljniji rad u mlađim selekcijama i stvaranje novih reprezentativki. Za to će biti potrebno vreme, i te devojke će dolaziti u sastav onih koje su na visokom nivou i na koje selektor računa – jasna je predsednica RSS.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball