Predsednik EHF-a, Žan Brijo najavio spektakl: "Esencija ženskog rukometa u Srbiji" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednik EHF-a, Žan Brijo najavio spektakl: „Esencija ženskog rukometa u Srbiji“

Predsednik EHF-a, Žan Brijo najavio spektakl: „Esencija ženskog rukometa u Srbiji“

zika.bogdanovic
0 komentar

Konferencijom za medije u press centru “Kombank Arene“, čelnici Evropske rukometne Federacije, Rukometnog saveza Srbije i ministarka omladine i sporta, Alisa Marić, praktično su otvorili Evropsko prvenstvo za žene u Srbiji. Prvi se predstavnicima medija, obratio predsednik EHF-a, Žan Brijo:

– Zadovoljstvo je biti ovde. Zahvalni smo medijima što pokazuju ovaka interes za naša takmičenja. Želim da zahvalim ministarki Alisi Marić, jer ponovo imamo fantastičnu podršku od Vlade Srbije. Imali smo fantastičnu dobrodošlicu i podršku u januaru, tako da smo se vratili sa velikim zadovoljstvom. Takmičenje je imalo veliki uspeh u januaru i očekujem da to ponovimo. Zahvalan sam mom prijatelju predsedniku Marjanoviću i čitavoj srpskoj federaciji. Naše partnerstvo je bilo sjajno svih prethodnih godina, ne samo za vreme ovih takmičenja – rekao je Brijo i dodao:

– Svi imamo u glavi prelepe slike iz januara, turnira, srpsko gostoprimstvo, posvećenost volontera. Zahvaljujući uspehu muškog prvenstva, globalno gledalište je dostiglo dve milijarde tv gledalaca. Očekujemo da imamo isti rezultat i ovog puta. Ovo prvenstvo je esencija razvoja ženskog rukometa. Po prvi put više od 50% sudija i oficijalnih lica biće žene. To je izazov za nas i drago nam je da smo održali obećanje. Ovo je veliki korak u razvoju ženskog rukometa. Evropsko prvenstvo je najveće takmičenje u rukometu. Svaka ekipa može da pobedi svaku.

Na reči predsednika EHF-a, nadovezao se prvi čovek RSS-a, Velimir Marjanović:

– Ovo je istorijski trenutak za nas. Organizujemo drugo takmičenje u jednoj godini. To je velika čast i obaveza. Daćemo svoj maksimum .

Ministarka omladine i sporta, Alisa Marić, poželela je dobrodođlicu svima:

– Ono što je za mene važno je da organizacija protekne u najboljem redu. Srećna sam što sam čula pohvale za prethodno prvenstvo, kao i ovo koje nas čeka. Zadovoljstvo mi je da dobijemo takva priznanja od Evropske rukometne Federacije. Biće interessantno i za gledaoce. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže ovo takmičenje. Sigurna sam da će se naši gosti lepo osećati u četiri srpska grada.

Generalni sekretar EHF-a, Mihael Viderer, stari je znanac Beograda i Srbije:

– Želim da podvučem da nam je drago da smo ovde. Kada smo objavili da tražimo novog domaćina, 11 zemalja je bilo zainteresovano za organizaciju. To je bilo lepo iznenađenje za sve nas. Srbija je bila najbolja solucija za nas, jer smo znali da se sve može organizovati na najvišem nivou u kratkom vremenskom roku. Oba jubilarna Evropska prvenstva, deseto muško i žensko biće organizovano u Srbiji. To je stvarno nešto specijalno.

Generalni sekretar RSS-a, Božidar Đurković:

– Dobrodošli u Beograd, Novi Sad, Vršac i Novi Sad. Drago mi je da smo po drugi put domaćini. Spremni smo, motivisani da se pokažemo. Želim svima dobre mečeve i sreću svim ekipama i oficijalnim licima.

Evropsko prvenstvo za žene, pratiće 500 novinara pisanih medija, kao i 500 predstavnika medija vezanih za TV i radio. Prvenstvo će biti prenošeno u 60 zemalja. Očekuje se da prenosi preko interneta dostignu milion posetilaca, kao na muškom EP u januaru.

Na kraju konferencije za medije, predsednik EHF-a Brijo, poklonio je ministarki Marić oficijalnu loptu šampionata, a za uzvrat dobio umetničku sliku Beograda. Od najbolje igračice sveta u izboru IHF-a, dvojac iz Beča, dobio je njenu knjigu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball