Predsednik RSS Velimir Marjanović najavio povlačenje - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednik RSS Velimir Marjanović najavio povlačenje

Predsednik RSS Velimir Marjanović najavio povlačenje

zika.bogdanovic
1 komentar

Svečana Skupština Rukometnog saveza Srbije održana je danas u beogradskom hotelu Hajat. RSS je izabrao novi znak, a dodeljena su specijalna priznanja za 65 godina, kao i nagrade i priznanja najuspešnijima u prethodnoj godini. Za najbolje internacionalne igrače izabrani su Sanja Damnjanović i Momir Ilić.

Predsednik UO Velimir Marjanović je ovom prilikom predložio je da se u periodu od februara do maja bira novi predsednik UO RSS-a. Predlog da se to uradi doneo je iz ličnih i rukometnih razloga pre svega zbog brojnih obaveza koje ga čekaju u narednom periodu i učestvovanje u osnivanju i radu Srpske narodne partije, a sa druge strane rukometni razlog – u potrebi za novom energijom i neadekvatnom odgovoru društva na uspehe srpskog rukometa u smislu izostanka ulaganja u srpske klubove. Takođe poručio je da veruje da će na ovo odgovorno mesto doći stručnjak u oblasti rukometa. Na ovu poziciju bi mogao da bude izabrana osoba koja ima veliko iskustvo u ovoj sferi u poslednjih 20 godina, neko od mladih uspešnih i iskusnih rukometaša, ili bivši poznati reprezentativac ili reprezentativka.

Na devetoj redovnoj Skupštini čelni ljudi RSS izneli su ostvarene rezultate u prethodnoj godini, kao i plan i program za narednu, 2015. godinu. Izabran je novi logo Rukometnog saveza Srbije.

RSS ove godine obeležava i 65 godina rada i postojanja Saveza u Srbiji. Zajedno sa Sportskim žurnalom RSS je nagradio najbolje u prethodnoj godini. Najbolji internacionalni igrači su Sanja Damnjanović rukometašica danskog Viborga, i Momir Ilić koji igra za mađarski Vespremn.

„Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene, ovo mi je podstrek za budućnost da budem još bolja. Volela bih da se i sledeće godine pojavim na ovom mestu i da osvojim nagradu. Čestitam igračici Anđeli Janjušević, ona je veliki talenat. Poručila bih joj da nastavi sa uspesima i da čuva svoju zlatnu levu ruku“, rekla je Sanja Damnjanović, reprezentativka Srbije.

Za najuspešniju igračicu iz Srbije izabrana je Anđela Janjušević, koja nastupa za Radnički iz Kragujevca i član je reprezentacije Srbije, a za najuspešnijeg igrača Dejan Zlatanović golman RK Železničar iz Niša. Za najuspešnijeg trenera izabran je Đorđe Ćirković, trener Vojvodine, a posebno priznanje dobio je reprezentativac Srbije u rukometu na pesku Marko Pavlović.

„Ove godine, za 65 godina postojanja rukometa u Srbiji, odlučili smo da promenimo i znak RSS-a, simbolično, za početak novog perioda. Imali smo uspešnu godinu i period za sobom, pre svega osvojili smo dve medalje i bili smo tri puta domaćini. Možemo da se pohvalimo da smo među četiri evropske zemlje koje imaju medalje u obe konkurencije, pored Srbije tu su i Danska, Španija i Švedska. Imamo još dosta da radimo i u 2015. godini, po pitanju reformi i daljeg napredovanja u sferi obrazovanja i usavršavanja. U narednoj godini fokus će biti na informacionim tehnologijama u rukometu, jer je u savremenom svetu ovo je veoma važno“, istakao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

 

RSS je uručio i posebne nagrade sponzorima i prijateljima rukometa Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu Srbije, SP „Lasta“, Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu, Kaštel Ečkoj, Dunav osiguranju, Radio- televiziji Srbije, Telekomu Srbije.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Bojan 25/12/2014 - 23:48

„Obozavam“ kriticare i negativce koji su puni pameti bez ikakve konkretne ideje… !!!
Velimir Marjanović ovim potezom pokazuje kakav je dasa , mislim da je mnogo dobrog uradio za srpski rukomet u veoma teškim okolnostima u kojima egzistira sport u Srbiji…
Kako kaže jedan od razloga za njegovo nezadovoljstvo je neadekvatan odgovor društva na uspehe rukometa u smislu ulaganja u klubove i stanjem u klubovima i to je pogodak u srž problema…
Bez adekvatne „kompenzacije“ privredi za ulaganje u sport,vraćanja sporta u škole,velikog ulaganja u infrastukturu obračuna sa huliganstvom NEMA NAM POMAKA… !
Velimir je pokazao mnogim „foteljašima“ kako treba da se ponaša svaki funkcioner u bilo kojoj oblasti u ovoj državi u kojoj manjka morala i odgovornosti pre svega !
… U svakom slučaju Velja je uradio ono što su mnoge neznalice priželjkivale tako da hajde sada da vidimo šta će uraditi KRITIČARI u narednom periodu…
Srećno ko god da dođe imaće moju podršku jer samo onaj ko je na bilo koji način u sportu zna o čemu pričam !

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.