Predsednik SEHA Mihajlo Mihajlovski: Više klubova, manje utakmica - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednik SEHA Mihajlo Mihajlovski: Više klubova, manje utakmica

Predsednik SEHA Mihajlo Mihajlovski: Više klubova, manje utakmica

zika.bogdanovic
0 komentar

Predsednik SEHA Mihajlo Mihajlovski nagovestio je da će regionalna liga od naredne sezone brojati 12 klubova i da će biti promenjen sistem takmičenja. To je ideja, a čeka se i zvanična potvrda u narednom periodu.

  • Realno je da imam dve grupe po šest ekipa, o tome se razgovaralo. Nije lako u ovom regionu naći kvalitetne ekipe na nivou postojećih, ali uradićemo sve da liga bude kvalitetnija. Obavićemo određene razgovore sa ekipama na nivou Zagreba, Meškova, Celja PL i sličnih. Već smo obavili razgovore sa ekipama Vesprema i PIK Segeda. Posle ćemo razgovarati i sa poljskim timovima Kilceom i Vislom Plock. Nismo razmišljali o ruskim klubovima. Čehovski Medvedi su pali kvalitetom, nema ih u Ligi prvaka, za sada to ne dolazi u obzir. Nude nam se Izraelci, Rumuni, Austrijanci, ali nije to to za SEHA ligu. Mi smo jedna od tri najbolje lige na svetu – rekao je Mihajlovski.

Kako je prethodno rečeno na konferenciji za medije, ideja je da klubovi imaju manje opterećenje kroz snanjenje broja utakmica sa 20 na 14 (sa Final4).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.