Predsednik UO RFM, Živko Mukaetov: Moramo da zadržimo kult reprezentacije - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednik UO RFM, Živko Mukaetov: Moramo da zadržimo kult reprezentacije

Predsednik UO RFM, Živko Mukaetov: Moramo da zadržimo kult reprezentacije

zika.bogdanovic
0 komentar

Upravni odbor Rakometne Federacije Makedonije usvojio je izveštaj selektora muške reprezentacije Kirila Lazarova o učešću na Svetskom prvenstvu 2023 gde nacionalni tim nije uspeo da se plasira u glavnu fazu takmičenja.

  • Činjenica je da smo napravili veliki uspeh pobedom protiv timova kakvi su Rumunija i Češka. S druge strane, fakt je da na samom prvenstvu smo dobili najtežu grupu u kojoj nije bilo slabe reprezentacije, s obzirom da je Holandija došla sa vajld-kartom. Sa Norveškom smo odigrali korektno, sa Holandijom je završilo kako se završilo, ali poraz od Argentine je bio ogromno razočaranje za sve nass. U Prezident Kupu su mladi rukometaši dobili šansu i mislim da su rezultati bili sasvim dobri – rekao je predsednik UO RFM Živko Mukaetov i dodao:
  • Mnogo je važno da zadržimo kult reprezentacije. Treba svi da se mobilišemo, da razgovaramo sa igračima i to prenesemo tako da razumeju i dožive. Ova smena generacije je morala da dođe. Smatram da imamo potencijal, optimista sam povodom plasmana na EURO 2024, a potom prvenstvo po prvenstvo, da rastemo kvalitetom. RFM stoji iza reprezentacije i u pobedima i u porazima – rekao je Mukaetov. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball