Balkan-Handball.com

Predsednik UO RSS, Velimir Marjanović: "Štetno je da selektor nema podršku predsednika"

 Za razloge izbora Veselina Vukovića na mesto selektora reprezentacije Srbije, novinari su, nakon sednice, upitali i predsednika UO, Velimira Marjanovića.

– Štetno bi bilo da novi selektor nema podršku predsednika Saveza. Kada neko ima tri glasa, ako date četvrti, a drugi dobije osam, odnosno devet, a nema podršku predsednika, on će realno imati problem u radu.

Šta je presudilo da glasate za Vukovića?

– Iz istog razloga, zbog kojih bi glasao za Ljubu.

Zašto niste glasali za Obradovića?

– Nije bilo svrhe, jer bi to bio četvrti glas. Nisam bio protiv Ljube, već bi moj glas bio četvrti i opet bi bila ista situacija, to jest, ne bi bio izabran. 

Mogli ste da glasate za obojicu, kako su uradili pojedini članovi UO?

– Nije bilo svrhe.

Šta se promenilo u odnosu na prošlu sednicu UO, kada niko protiv Obradovića nije izneo primedbe, a on je bio jedini kandidat?

– Tražili smo da Stručni savet uvaži još nekog kandidata. Obe ruke za Ljubu, tada sam rekao, ali ubacite još nekog. Ne mogu mesec dana da imaju rok i da nemaju ni jedno novo ime. A, onda pitam članove UO, ima li podršku ili ne? Nema. Onda ulazimo u ćorsokak. Svako ima svoje razloge za svoju odluku. Članovi UO ne moraju da kažu šta misle. Ima svako svoje razloge. Nemam ja pravo da istražujem njihove razloge.

Vi ste glasali za Vukovića, samo da bi ga podržali kao predsednik?

– Svakoga bih podržao. Nema ništa sporno. Oba kandidata su bila vrhunska. Imaju sve uslove prema svim kriterijumima.

Koji su to kriterijumi, odnosno najveća trenerska dostignuća novog selektora?

– Radio je sa Vujovićem, radio sa klubom i mlađim selekcijama. Nije to kantar, pa sada da merimo. Oba kandidata su imala svoju težinu. Mi smo imali trenera sa najvećom težinom, Hasanefendićem, pa je on zbrisan.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *