Balkan-Handball.com

Predstavljen Toni Đerona: Srbija je velika izazov!

Novi selektor muške reprezentacije Srbije, Toni Đerona, predstavljen je na konferenciji za medije u Beogradu.

  • Ovo je veliki izazov za mene. Mnogi treneri bi bili srećni da imaju ovakvu priliku da se nađu u situaciji da budu treneri sjajnim igračima kakve Srbija ima. Znam koliko je rukomet ovde istorijski bitan, i da je ovo reprezentacija sa velikom tradicijom i rezultatima. Uvek sam imao odlične odnose sa srpskim igračima sa kojima sam sarađivao. Sviđa mi se njihov mentalitet. Kada me je Dragan (Škrbić), pozvao pre dve godine, tada nije bilo prilike da se sarađuje, ali sam uvek imao na umu posao u reprezentaciji Srbije – rekao je Đerona i dodao:

  • Pričao sam sa mnogim ljudima, ne samo sa igračima. Sa Nenadom Peruničićem, Darkom Stanićem, Dejanom Perićem i mnogim drugima. Pričao sam i sa momcima koji su bili deo reprezentacije na prethodnom prvenstvu Evrope, ali i sa onima koji nisu bili na šampionatu. Osnova svega, kada se ulazi u neki posao je da uradite dobru analizu, zato su mi potrebne informacije. Zbog aktuelne situacije, očigledno je da nije moguće organizovati okupljanje. Vanja Ilić, koji igra u mom klub Šartru, je u trenažnom procesu već mesec dana, međutim, igrači iz Vesprema, ili Nemačke nisu, i previše je onda tu rizika. Rizično je praviti okupljanje. Verovatno ćemo organizovati zajedničke video sastanke, na kojima ćemo početi da radimo, analiziramo. Još uvek pričamo na temu ljudi u stručnom štabu. Juče smo imali dug sastanak, stavili smo neka imena na papir. Videćemo, ozbiljno smo pristupili i razmišljanju o ljudima koji će raditi u mlađim kategorijama.

Božidar Đurković, predsednik UO RSS: Toni (Toni Đerona, selektor Srbije), dobrodošao, i hvala što si sa nama. Zbog poznatih stvari sa virusom korona i zbog toga što su tek nedavno počeli letovi u Evropi, Toni je tek danas sa nama. Imali smo i juče, a imaćemo i danas izuzetno ozbiljne razgovore i jako smo zadovoljni. Verujem da će Toni uspeti da napravi pozitivan preokret i da ćemo u narednom periodu, s početkom kvalifikacija za EURO 2022, napraviti boljitak u našem rukometu. Neće se samo raditi sa seniorskom selekcijom, već je u planu i rad sa mlađim kategorijama.

TONI GERONA novi trener i selektor rukometasa Srbije, na press konferenciji u hotelu Inn.
Beograd, 28.06.2020.
foto: Nebojsa Parausic

Dragan Škrbić, potpredsednik UO RSS: Izuzetno sam srećan što imam priliku da ponovo sarađujem sa Tonijem Đeronom. Mislim da je projekat sa njim izuzetno ambiciozan i mi ćemo se truditi da damo sve od sebe da naš rukomet ponovo bude u samom vrhu. Za to će biti potrebno puno rada, ali i sreće, jer je i ona jedan od sportskih faktora. Verujem da ćemo uz dobro angažovanje, a pogotovo novog selektora, uspeti da napravimo dobru stvar za srpski rukomet.

Ratko Nikolić (tim-menadžer): Drago mi je da sam ponovo u srpskom rukometu. Iskreno, veliko mi je zadovoljstvo, sada na drugačiji način, nekan na terenu, sada ovako da imam prilikud a sarađujem sa Tonijem Đeronom. Dobili smo velikog stručnjaka, i ako budemo znali da iskoristimo njegove ideje i zamisli, možemo da se nadamo boljitku. Imamo mnogo obaveza, moramo da radimo, i to je cela priča.

FOTO: Nebojša Paraušić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *