Balkan-Handball.com

Preokret – Veselin Vuković za selektora!?

 Kako se pronosi rukometnim kuloarima, a i pojedini mediji su to preneli, najveće šanse da bude izabran na mesto selektora na današnjoj sednici UO RSS, koja počinje u 14 časova u hotelu "M" ima Veselin Vuković (1958.), nekadašnji igrački as Jugoslavije i Metaloplastike, koji je u svojoj trenerskoj karijeri, koja traje duže od decenije, radio u Metaloplastici, kao i kiparskom Strovolosu, sa kojim je učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Vuković je bio i asistent Branislavu Pokrajcu, kao i Veselinu Vujoviću u seniorskoj reprezentaciji (OI u Sidneju 2000.), a vodio je i juniorsku reprezentaciju Jugoslavije. Za mesto direktora reprezentacije "viđen" je Vladica Spasojević, prvi čovek šabačke Metaloplastike, čija je ostavka na mesto člana UO usvojena na Skupštini prošle nedelje u Kragujevcu.

Vuković je istupio iz ovog saziva Stručnog saveta na njegovoj trećoj sednici, nezadovoljan načinom rada i izborom kandidata za trenere reprezentativnih selekcija, bez prethodnih konsultacija sa UO.

Da li ove priče imaju pokriće i da li će se Upravni odbor oglušiti o predlog Stručnog saveta da se za selektora imenuje Ljubomir Obradović, ostaje da se vidi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *