Promocija Rojevića i Vujina: Prvi korak da se vratimo u TOP 10 - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Promocija Rojevića i Vujina: Prvi korak da se vratimo u TOP 10

Promocija Rojevića i Vujina: Prvi korak da se vratimo u TOP 10

zika.bogdanovic
0 komentar

U hotelu M u Beogradu promovisani su novi selektor reprezentacije Srbije i sportski direktor nacionalnog tima Marko Vujin.

Prisutnima se prvo obratila predsednica UO RSS, Milena Delić:

”Na UO 29. februara ukazano je četvrorogodišnje poverenje Borisu Rojviću i Marku Vujinu. Borisa Rojevića poznajem jako dugo i kada bih morala da ga opišem ukratko rekla bih da je čovek koji živi rukomet. Iako i dalje jako mlad, jedan od najuspešnijih trenera sa naših prostora i to je pokazao ne samo kroz rad u Vojvodini već i doprinosu juniorskoj, a potom i seniorskoj reprezentaciji. Tri puta proglašavan najboljim trenerom Srbije. Sa druge strane, Marko Vujin, legenda srpskog rukometa, o njegovim uspesima bih mogla da pričam danima. Zahvalna sam što je na ovaj način pristao da pomogne i doprinese da plasman na OI u Los Anđelesu bude ispunjen cilj u ovom mandatu. Nadam se da će ljubitelji rukometa da im pruže podršku koju zaslužuju.”

Uz reči zahvalnosti zbog pružene podrške, javnosti se obratio i Boris Rojević.

”Izuzetna mi je čast što sam izabran da preuzmem seniorsku reprezentaciju. Rezultati nisu bili sjajni prethodnih godina i čeka nas ozbiljan rad. Od igrača koji su deo nacionalnog tima očekujem maksimalno zalaganje na svakom treningu, utakmici, borbu za svaku loptu. Zahvalan sam na svoj podršci svih ljudi iz srpskog rukometa, posebno Rukometnog saveza koji su me dočekali raširenih ruku”, istakao je strateg Vojvodine, akutelnog šampiona države i trećeg po rangu evropskog klupskog takmičenja, EHF kupa.

Novi sportski direktor nacionalnog tima, Marko Vujin, dobro zna šta ga čeka kada je u pitanju rad u reprezentaciji:

”Zahvalan sam predsednici Delić i UO RSS što mi je ukazao poverenje da preuzmem ovu odgovornu ulogu. Takođe, moram da isteknem i zahvalnost gospodi Bajatoviću i Zbiljiću što su podržali da pored našeg angažmana u Vojvodini, se damo na raspolaganje reprezentaciji. Ovo je nova uloga za mene u nacionalnom timu, ali znam da će mi igračko iskustvo pomoći u tome. Sa druge strane, zbog pozicije koju obavljam u srpskom rukometu smatram da imam iskustvo i kvalitet, kao i znanje koje nosim iz svih klubova za koje sam igrao da mogu da doprinesem da se igrači u reprezentaciji bolje osećaju, ali i da budem na raspolaganju stručnom štabu i Rukometnom savezu Srbije kao adekvatna spona”, zaključio je nosilac nacionalnog priznanja, vicešampion Evrope iz srebrne generacije 2012. godine.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball