Promocijom ženskog rukometa u Nišu obeleženo 80 dana do EP - Aktivnosti u svim gradovima - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Promocijom ženskog rukometa u Nišu obeleženo 80 dana do EP – Aktivnosti u svim gradovima

Promocijom ženskog rukometa u Nišu obeleženo 80 dana do EP – Aktivnosti u svim gradovima

0 komentar

jJoš 80 dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva koje će početkom godine biti održano u našoj zemlji. Povodom toga u Nišu je održana promocija ženskog rukometa u kome su učestvovale mlade rukometašice Naise, omladinski rukometni klub Niška banja, rukometni klub Crveni Krst i učenice OŠ „Branko Miljković“ iz Niša.

Mlade nade niškog ženskog rukometa su svoje umeće i talenat prikazale izvođenjem sedmeraca, kao i različitim vežbama koje su sastavni deo svakog rukometnog treninga.
Manifestaciju su svojim prisustvom upriličile Vesna Milošević Petrović, direktorka ženskog rukometnog kluba Naisa, Ana Kačarević, golman ŽRK Naisa, kao i Ivana Bojić profesorka Fakulteta fizičke kulture i trener omladinske selekcije Naise.

Svi smo srećni što su Srbija i grad Niš domaćini Evropskog prvenstva 2012. godine. Niš je rukometni grad, ima veliku tradiciju. Nadam se da će ovo Prvenstvo uticati da deca zavole rukomet i da se bave njime. Naisina škola rukometa već šest godina radi i očekujem od ovih malih princeza da budu velike rukometašice. One su veliko bogastvo i ponosim se njima – rekla je Vesna Milošević Petrović, nekadašnja reprezentativka i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim Igrama u Moskvi 1980. godine, a sada direktorka ŽRK Naisa.

nIza uspeha Naise je dugogodišnji rad rukometnih stručnjaka, naučnika i profesora sa Fakulteta za sport. Svi zajedno pokušavamo da usavršimo teoriju sa praksom. Osim onog rezultatskog aspekta, za bavljenje sportom je važan zdravstveni aspekt. U rukometu su prisutna različita kretanja, pa će deca moći pravilnije da se razvijaju. Prvi cilj je to, a uz stručan kadar uspeh neće izostati – rekla je Ivana Bojić.

Prijatno iznenađenje za sve okuljene mališane koji su šutirali sedmerce, priredili su organizatori, koji su podelili karte za utakmice Kupa Nacija, 3. novembra u Nišu. Naredna manifestacija odbrojavanja do Evropskog prvenstva na programu je za deset dana takođe na platou ispred TC Kalča.

 

———————————————————————————————————-

Beograd, Novi Sad, Niš i Vršac su obeležili 80 dana do početka Evropskog prvenstva.

U prestonici na „Javnom času rukometa“ podmlatku, Studentskog grada, Novog Beograda, SC Voždovca i Partizana priključili su se i prvotimci šampiona Srbije Partizana kao i nekadašnje reprezentativno desno krilo Žikica Milosavljević.

 Milosavljević je osvajač tri poslednje medalje naše seniorske selekcije na velikim takmičenjima, bronzi sa EP u Španiji 1996, na SP u Egiptu 1999. i Francuskoj 2001.

U Beogradu je jedinstvena šansa da se prekinu godine posta:

– Deset godina je prošlo od te poslednje medalje, od one Evropske još više… Mislim da je pravi momenat za jedno odličje, nadam se makar za nijansu sjajnije od ovih prethodnih – istakao je Milosavljević.

Šuška se i da će biti u januaru u sastavu orlova:

– Nadam se, tako bih voleo.

Njegov mlađi kolega, golman Partizana Strahinja Milić je na spisku selektora Vukovića za predstojeći Kup nacija (3-6. novembar).

– Oduševljen sam što je ovako mnogo dece ovde i želim im da uživaju u rukometu. Odlična stvar je da svi koji smo u rukometu učestvujemo u promociji jednog ovako velikog događaja u našoj zemlji kao što je Evropsko prvenstvo. Nadam se da će što više ljudi doći i na naše utakmice Kupa nacija. Turnir će poslužiti selektoru da vidi na koga može da računa. A, očekivanja na samom prvenstvu? Nadam se medalji.

Plesna grupa Flaj je izvela tačku obučena u trenerke reprezentacije, čak se i pridružile dečacima u utakmici, baš kao i prvotimci crno-belih.

Pojavio se i Branko Kokir takođe nekada reprezentativac Jugoslavije.

Žikica Milosavljević je potom podelio prisutnim dečacima beogradskih klubova ulaznice za Kup nacija.

U Vršcu se merio najjači šut, dok je u Novom Sadu na programu bilo šutiranje sedmeraca, a učestvovale su Osnovne škole „Đorđe Natošević“, „Dušan Radović“, „Miloš Crnjanski“ i „Jožef Atila“, kao i igrači Jugovića i Petrovaradina. Demonstratori su bili Kaćani Miroslav Ilić i Dejan Milosavljev dok je nekada međunarodni sudija Stevan Popov takođe objašnjavao kako se izvode sedmerci. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball