Balkan-Handball.com

Prva decenija RK Novi Beograd

Rukometzni klub Novi Beograd proslavio je 10 godina postojanja prošle nedelje.

Osnivač RK Novog Beograda Nikola Maksimović započeo je sa trenerima Milošem Simićem i Milošem Čučkovićem započeo je uspešnu priču koja je kroz godine iznedrila i mnoge državne reprezentativce, igrače poput Zorana Nikolića (Konstanca), Miljana Pušice (Minden),  Luke Minića (Partizan), Viktora Matičića (Metaloplastika), Đorđa Pisarića (Metaloplastika),  Nenada Mandića (Obilić)…

Za deset godina, RK Novi Beograd osvojio je preko 180 trofeja u ligama mladjih kategorija. Seniori su za dve sezone prošli dva ranga (pobednici treće i druge lige) i sada već četvrtu godinu igraju Prvu ligu  kroz koju su prošli mnogo mladi igrači iz škole rukometa. Iz skoro svake generacije Novi Beograd je dao reprezentativce Srbije. Novi Beograd je učestvovao na skoro svim velikim medjunarodnim turnirima širom Evrope (Švedska, Češka, Grčka, BiH, Hrvatska, Slovenija itd.) odakle nose pregršt trofeja i uspomena za ceo ceo život. Sedam godina za redom RK Novi Beograd je proglašavan za najuspešnijim klubom u Beogradu od strane Rukometnog Saveza Beograda.

„Ovo je samo mali deo desetogodišnje istorije kluba, dok od avgusta 2009. godine smo krenuli u novi projekat stvaranja još boljeg i još jačeg kluba koji želi da nastavi sa istom i još  jačom energijom. Imamo viziju, želju i motiv da budemo najbolji i pružimo mladim ljudima šansu da se afirmišu i razviju u ljude sa dobrim moralnim vrednostima, da se razvijaju psihički, fizički i tehnički. Da dobiju šansu da budu šampioni„, kaže Maksimović.

„LETNJI KUP NOVOG BEOGRADA 2018“: Prestonica u ritmu rukometa

Danas RK Novi Beograd broji 220 članova, šest trenera i menadžment, ukupno 10 takmičarskih selekcija u ligama mlađih kategorija. Najmladji mini rukometaši treniraju Mini rukomet i igraju svoju Mini ligu Novog Beograda. 

U junu 2019. godine RK Novi Beograd organizovaće će završnu ceremoniju za svu decu i roditelje kluba, što će biti tradicija svake sezone i pored ceremonije klub će  organizovati i proslavu povodom deset godina kluba.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *