Balkan-Handball.com

Prvi čovek BiH rukometa, Marinko Umičević: Državo, hapsi!

Predsednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Marinko Umičević, izneo je interesantne stavove gostujući u emisij „Novi dan“ televizije N1 prethodnih dana tokom Evropskog prvenstva 2020.  

  • Sve smo učinili da omogućimo najbolje moguće pripreme. Nadali smo se sredstvima države, mi smo projekat države, ali to nismo dočekali. U sporu smo sa Poreskom upravom Federacije Bosne i Hercegovine, ne priznajemo stari saziv UO koji nije ni postojao, nije bio upisan u sudske registre. Imali smo grupu smrti, nemam zamerke igračima. Dao sam žuti karton selektoru posle plasmana na Evropsko prvenstvo. Ne može selektor da određuje gde se ide u posetu, onda su se naljutili u Predsedništvu BiH. Zna se šta je posao selektora. Jedino naš selektor ima četiri pomoćnika, a EHF je rekao dva. Kada su stigli u Norvešku, shvatili su da nema doktora, pa smo slali i doktora, i masera. Imali smo vrhunsku opremu firme iz Travnika, svi igrači su imali dovoljno svega. Federalni premijer je obećao 100.000 KM i nije ispunio obećanje zbog toga što nemamo poreski broj. Pa neka uplati na Olimpijski Komitet. Ne zanima me dugovanje prethodnog Saveza, neka država hapsi one koji su se lažno predstavljali 20 godina. Imaju ime i prezime, neka hapsi država! Država je odgovorna. Kako je dozvolila da neko ima poreski broj, a nije u sudu registrovan. Tražio sam da SIPA uđe i ispita lažno predstavljanje. Nemamo ugovore ni sa selektorom, ni sa pomoćnicima, a ne možemo da ih imamo dok nemamo poreski broj – zaključio je Umičević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je takmičenje sa tri poraza u duelima sa Norveškom, Portugalom i Francuskom, ali je opšti utisak da nije razočarala u najtežoj grupi na EURO 2020.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *