Balkan-Handball.com

Rajko Prodanović ne gubi nadu: „Ovde smo došli da bi igrali polufinale“

Desno krilo reprezentacije Srbije, Rajko Prodanović, zna koliko će teško biti u duelu sa Francuzima u petak od 20.45, koji će, u svakom slučaju, biti odlučujući za srpske ambicije na ovom Evropskom prvenstvu. Posle pobede nad Poljskom i poraza od Rusije, jasno je da reprezentaciju samo bod ili ceo plen u meču sa Francuzima vodi u drugu fazu, ako Poljaci pobede Ruse sa do tri gola razlike:

– Kako god da bilo, ovaj meč je morao da dođe i znalo se da će biti veoma bitan. Morali bismo da idemo na pobedu i da smo pobedili Ruse, ako želimo da prenesemo četiri boda. Oni su najkvalitetnija reprezentacija na svetu, ali ništa nije nemoguće. Ako odigramo bolje nego u ova dva meča, možemo pobediti. Naše greške samo mi možemo da prevaziđemo. Ostaje da izginemo na terenu, pa na kraju da vidimo, šta je ko uradio. Svi smo svesni šta nam znači ovo sutra…

 U prethodna dva meča imali smo problema sa realizacijom…

– Ne znam šta se to događa. Nekako smo i probili protiv Poljaka tu barijeru, ali juče nije išlo. Bogdanov je sve odbranio, ali ni to ne može do kraja veka. To mora da bude sutra.

Prošle godine na Svetskom prvenstvu, za poslednji meč ste gotovo bili spakovani, pa nije ni bilo otpora, i tada favoritu, Španiji. Kako održati glavu gore do kraja?

– Bilo je drugačije, jer su bili domaćini. Sada nije tako, jer smo ovde došli da igramo polufinale. Znamo da to možemo. Sada je ovako kako jeste. Podbacili smo protiv Rusa, ali i dalje smo u igri. Otići kući posle prvog kruga bilo bi ponižavajuće posle onoga u Beogradu. Igrali smo dve utakmice, ne preteške. Rotirali smo, nismo umorni, spremni smo da damo sve od sebe.

Francuzi su uneli neke novine u sastav. Tu su dva nova beka, Grebil i Njokas, a prvi golman je Dumolin…

– Menjaju, ali okosnica ostaje ista. Nesrećno je Poljska izgubila od njih. Mi možemo da igramo sa njima. Za pobedu će nam trebati i raspoloženi golmani.

Njima nema Omejera. Koliko to znači za psihu igrača koji šutira na gol?

– Verovatno da znači, ali jedan igrač ne menja puno. Soraindo je, takođe, povređen. Koliko jako budemo ušli u meč, tako ćemo i proći.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *