Balkan-Handball.com

Rakčević: „Samopouzdanje izgubili u Španiji“ – Đukić: „Odigrali smo fenomenalno“

Put ka Danskoj i dalje je popločan bodovima. Crna Gora se provukla kroz prste Izraelcima 29:28, koji su u „Morači“ bili bolji u većem delu meča. Na kraju, iskustvo domaćina je presudilo, a Rakčević doneo važne bodove – sada ih Crnogorci imaju ukupno šest i nadomak su plasmana na EURO 2014 – po drugi put u istoriji.

– Ekipa Izraela možda zbog konstitucije nije atraktivan protivnik, ali vidjeli ste da nama niski i brzi igrači ne odgovoraju. Pripremili smo se na njihov način igre, nijesu nas iznenadili, ali smo imali dosta problema da stignemo i prestignemo rezultat. Ipak uz agresivnu igru u drugom poluvremnu i smanjeni broj tehničkih grešaka uspjeli smo da se izborimo za još jednu pobjedu u nizu koja nam otvara vrata plasmana na EP u Danskoj – rekao je posle meča selektor Crnogoraca, Zoran Kastratović, koji očekuje bolju igru u revanšu.

– Nadam se da ćemo bolje igrati. Previše smo nervozno ušli u meč iz psiholoških razloga, nijesmo imali strpljenja u napadu, a protivnik nas je kažnjavao iz kontri. Nadam se da te greške u Izraelu nećemo ponoviti.

JUNAK RAKČEVIĆ: „IZGUBILI SAMOPOUZDANJE U ŠPANIJI“

– Znali smo da će biti teška utakmica, jer se nakon onoliko nagomilanih poraza u Španiji gubi samopouzdanje, ali izvukli smo ovaj meč na iskustvo, a ne na sreću. Bitno je da se što prije odmorimo do subote i pobijedimo meč u Izraelu, a onda čekamo rasplet u junu kada će kalkulacije biti na našoj strani.

DRAGAN ĐUKIĆ, selektor Izraela: „IGRALI SMO FENOMENALNO

– Igrali smo na fenomenalan način. Trener golmana je nakon meča kazao da sačuvamo disk sa ovom meča kako bi generacije u Izraelu znale kako se igra na strani.  Nijesmo bili opterećeni rezultatom i to je bila naša prednost, a pritom smo iznenadili Crnu Goru načinom igre. Ne mogu da budem zadovoljan porazom, ali ovo je bio maksimum naše ekipe. Broje se samo bodovi i nastavalja da se bori za plasman u Dansku.

One Comment

  1. Pingback: Crnogorci “uprskali” u Izraelu – Đukićeva četa slavi prvu pobedu! :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *