Balkan-Handball.com

Raspucani Hrvati presudili Mađarima – Revolveraški obračun Martinović – Borzaš

Juniorska reprezentacija Hrvatske upisala je i treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Španiji. Da je četa Davora Dominikovića odigrala i drugo poluvreme na tragu prvih 30 minuta, pisali bismo o „rapsodiji u Pontevedri“, ovako, rutinski, sa nešto slabijom odbranom i bez rešenja za sjajnog levog beka Mađarske, Uroša Borzaša (9), Hrvatska je došla do novih bodova i plasmana u osminu finala – 37:32 (22:15).

Bilo je to veče Ivana Martinovića, koji je sa 12 golova vodio svoj tim, ali ništa manje i preostala tri odlična hrvatska beka, Josipa Šarca (7), Halila Jaganjca (6) i Filipa Vistoropa (9).

Sve je vrrcalo od raspucanosti i lepih kretnji u napadu, a rezultat je od samog starta bio u korist Hrvatske, toliko da su Mađari morali da traže dva tajm-auta do 16. minuta (13:6). Tek tada se mađarski trener setio da u igru ubaci Uroša Borzaša, koji je doneo svežu krv, ideju u napadu i šut spolja.

Maksimalno je Hrvatska išla do +9 (25:16) početkom drugog poluvremena, a samo je imaginacija Srbina iz Ade u mađarskom dresu, dovela do toga da hrvatska klupa bude pod naponom do samog kraja. Stigli su Mađari u dva navrata na -4 (33:29), ali dalje od toga nisu mogli.

Hrvatska je na šest bodova, Mađarska i Portugal su na četiri, koliko će verovatno imati i Brazil posle duela sa Bahreinom. Mladi Kosovari su posle tri kola bez bodova.

FOTO: IHF.info

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *