RFM O KRITERIJUMU: Analiza rada MK predstavnika u telima EHF/IHF - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan RFM O KRITERIJUMU: Analiza rada MK predstavnika u telima EHF/IHF

RFM O KRITERIJUMU: Analiza rada MK predstavnika u telima EHF/IHF

zika.bogdanovic
1 komentar

Poraz Vardarki u finalu EHF Lige šampiona u Budimpešti, kao i Makedonije na gostovanju u Rejkjaviku, otvorio je medijsku polemiku o sudijskom kriterijumu u tim mečevima, a u ime Rakometne Federacije Makedonije, izjavu u vidu saopštenja je dao generalni sekretar RFM Filip Miloševski:

  • Naš nacionalni tim je na Islandu ponovo pokazao vrhunsku igru i primer za borbenost, dostojno braneći boje Makedonije. Naš ženski prvak, ŽRK Vardar, lavovski i do poslednjeg atoma snage se borio za titulu EHF Lige šampiona.

RFM ovom prilikom bi želeo da uputi iskrene i srdačne čestitke za istrajnost, upornost i vrhunski kvalitet naših „Vardarki“ koji su prikazali u finalu sa mađarskim šampionkama.

Ipak, i pored dinamičnosti dva susreta, ne možemo da ne spomenemo već redovne nejednake kriterijume praktikovane od strane zvaničnih lica na mečevima, delegiranih od strane rukometnih autoriteta pri nastupima makedonske reprezentacije ili klubova, a koji imaju negativan uticaj na igru i krajnji ishod mečeva u odlučujućim momentima.

RFM nema instrumente da reaguje na primenu nejednakih aršina od strane rukometnih autoriteta kada je reč o međunarodnim takmičenjima, ali će reagovati u domaćim okvirima. U narednom periodu, napravićemo analizu aktivnosti naših delegiranih predstavnika u telima EHF i IHF, i ako bude potrebe, zatražićemo od UO RFM da se napravi revizija prijavljenih službenih lica u IHF i EHF za narednu sezonu.

Kao Federacija ostajemo maksimalno motivisani i napravićemo sve što je u našoj moći da postavimo stabilno tlo za naše rukometaše i rukometašice i dostojnu verifikaciju njihovog uloženog truda i mukotrpnog rada.

Bezrezervna finansijska, kadrovska i organizaciona investicija RFM za razvoj rukometa poslednjih godina u našoj zemlji, pomognuta od strane klubova, privatnih sponzora i države, usmerena je prvenstveno na unapređivanje sporta u zemlji i još bolje etabliranje Republike Makedonije na svetskoj rukometnoj mapi – stoji u saopštenju RFM.

 

Možda vam se dopadne

1 komentar

Volim Skolje koliko i Vracar 10/05/2017 - 09:18

napravite reviziju i leic au SEHA ligi …
i maknite onog srbijanca u pokusaju dobijanja srbskog drzavljanstva iz SEHA lige … yaista je ispod nivoa da gledmao njega, cerku , zeta o trosku SEHA LIGE na svakom F4

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball