Balkan-Handball.com

RK Nexe objavio član ugovora po kome ima pravo da vrati Sršena: Vraćaju nas u vreme odnosa Zagreba i Metkovića

Čiji je Ivan Sršen, pitanje je koje je rešeno odlukom registracione Komisije Hrvatskog rukometnog saveza koja je sport RK PPD Zagreb i RK Nexe, rešila u korist šampiona. 

Dan kasnije oglasio se i klub iz Slavonije, koji je dokumentovao da je po slovu ugovora o ustupanju igrača (član 2) imao pravo da vrati Sršena u toku sezone, što mu je odlukom Komisije osporeno.

Prenosimo saopštenje Našičana u celosti…

RK NEXE i RK Zagreb su 01. kolovoza 2018. godine sklopili Ugovor o ustupanju igrača (kopija Ugovora u prilogu) za sezonu 2018./2019. iz kojeg je vidljivo da je igrač Ivan Sršen ustupljen Rukometnom klubu Zagreb najkasnije do 30.6.2019. godine. Istovremeno, klubovi su sklopili i Ugovor o međusobnim odnosima – naglašavamo kako do današnjeg dana Ugovor o međusobnim odnosima RK Zagreb nije niti u jednom dijelu ispoštovao prema RK NEXE.

(Kopija Članka 2. iz Ugovora)

Ustupanjem svog igrača Ivana Sršena, RK NEXE je pomogao RK Zagrebu u situaciji kada su zbog ozljede ostali bez igrača na toj poziciji, u dobroj vjeri da će se ispoštovati sve ugovorene obveze s obje strane. S obzirom da je RK NEXE ostvario veoma zapažene rezultate u SEHA ligi i prošao u grupnu fazu EHF kupa, ocijenjeno je da nam je igrač Ivan Sršen neophodan za uspješan nastavak u navedenim natjecanjima, te smo sukladno članku 2. Ugovora o ustupanju igrača odlučili ugovor raskinuti i vratiti igrača s posudbe u RK NEXE. Zbog činjenice kako RK Zagreb nije poštovao odredbe potpisanog Ugovora, te kako ni Zagrebački rukometni savez nije odgovorio na naš zahtjev za izdavanje brisovnice, obratili smo se registracijskom povjerenstvu HRS-a. Odlukom je, kao što je poznato, odbačen prigovor RK NEXE zbog neizdavanja ispisnice pozivajući se na odredbu kojom ispisnicu može tražiti samo igrač. Kako je moguća primjena takvog pravila prema kojem ispada da igrač odlučuje o trenutku prestanka igranja za neki klub, tim više – što je u konkretnom slučaju riječ – postoji pravno valjan Ugovor o ustupanju kojim je jasno definirano ovo pitanje?!

Ovim putem želimo naglasiti kako ćemo svakako iskoristiti pravo na ulaganje žalbe UO HRS-a, kao i sve ostale pravne mogućnosti koje nam budu na raspolaganju, jer smatramo da je Ugovorom o ustupanju igrača potpisanog od sve tri ugovorne strane potpuno jasno kada i na koji način je moguće raskinuti Ugovor.

Konačno, želimo ovim putem iskazati našu zatečenost pristupom RK Zagreb cijelom ovom slučaju. Nepoštivanje ugovornih obveza na način kako je tome pristupio RK Zagreb, kao i donošenje odluke Registracijskog povjerenstva koje odobrava takvo ponašanje, na neki su način preslika stanja hrvatskog rukometa. Kome je i zašto u interesu da se u sportu stvaraju ovakve situacije, koje tako podsjećaju na neka ne tako davna vremena kada je isto ozračje vladalo u odnosima RK Zagreb i RK Metković?! A to je samo jedan od primjera.

RK NEXE je slavonski klub koji svake godine ostvaruje zdravi rast, u njega se ulažu vlastita sredstva, imaju jasnu viziju daljnjeg razvoja Kluba, a jedino što očekujemo je da tijela Hrvatskog rukometnog saveza svoje odluke donose nepristrano, bez utjecaja i isprepletenosti upravljačkih struktura bilo kojeg hrvatskog kluba. Nažalost, ovakve odluke samo dodatno produbljuju probleme hrvatskog rukometa.

Za RK NEXE:

Josip Ergović, dipl. oec.
Predsjednik RK NEXE

FOTO: Jozo Cabraja/kolektiff

One Comment

  1. Tvoj problem...

    15/02/2019 at 10:08

    Jospipe jospie …
    A kad predsednik Vojvodine kaze da se Seha igra da bu kancelarija iz Zagreba stitila Zagreb vi cutite…
    Sada i drugi cute.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *