RK Nexe ogorčen suđenjem: "Dobar vjetar u leđa večeras mi treba!" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan RK Nexe ogorčen suđenjem: "Dobar vjetar u leđa večeras mi treba!"

RK Nexe ogorčen suđenjem: "Dobar vjetar u leđa večeras mi treba!"

0 komentar

 Rukometaši Nexe-a iz Našica remizirali su u 20. kolu Premijer Lige Hrvatske u Poreču 32:32, a na taj način su Porečani praktično rešili šampionsku trku u Hrvatskoj ove sezone, s obzirom da su Našičani bili samo dva boda iza Zagreba i da bi meč u poslednjem kolu između ove dve ekipe, praktično bio "finale sezone". Ogorčen sudijskim kriterijumom na poslednjem meču, RK Nexe je poslao saopštenje za javnost na našu adresu, a mi ga prenosimo u celosti.

Dobar vjetar u leđa večeras mi treba!

„Jedino što zamjeram svojim igračima je na trenutke lošija igra u obrani u prvome dijelu utakmice. Primili smo previše zgoditaka, uznemireni sudačkim kriterijem nismo se postavili na pravi način.“ Riječi su to našičkog stratega Kasima Kamenice dva dana nakon utakmice u Poreču.          

Namjerno smo pričekali s pričom o nedjeljnoj utakmici, tri smo je puta prespavali, a u glavama je izvrtili desetak puta.

Svi smo u klubu znali da nas očekuje izuzetno teška utakmica. U Poreč se otišlo dan ranije, a cijeli je tjedan bio posvećen posebnim pripremama samo za ovu utakmicu. No, u tim smo pripremama napravili jednu veliku pogrešku – pripremali smo se za utakmicu 7 protiv 7. A igrali smo 7 protiv 9!                                                                                                          

U najmanju je ruku čudno da su „gospoda“ suci svim našim igračima, stručnom stožeru pa čak i navijačima cijelu utakmicu izazivali nervozu i provocirali reakciju. I statistika je više nego čudna – velik broj njihovih sedmeraca i naših isključenja.12 kaznenih udaraca za Poreč, taman koliko u zapisniku ima mjesta.  

„Sve je bilo u domeni sudačkog para Kober-Sunajko,“ nastavlja Kamenica, „oni su očigledno imali instrukcije kako ova utakmica treba završiti. S jedne strane, to nam je priznanje da nas je Zagreb shvatio ozbiljno, a s druge strane razočarenje da ovakvo suđenje još uvijek postoji na terenima Premier lige. Mislim da su s ovakvim suđenjem najviše poniženi igrači i trener Zagreba koji su pravi sportaši i pravi igrači te im je oduzeta prilika da na jedan dostojanstven način, u spektaklu posljednjega kola pred punim tribinama i kamerama HTV-a, osvoje još jednu titulu. Niti dva dana poslije utakmice ne mogu vjerovati da je to tako moralo biti. Iznenadila me i činjenica da sam nakon našeg jutarnjeg treninga u Poreču vidio suce koji su iz Zagreba doputovali dan prije utakmice. Možda griješim, ali i to je znakovito i budi sumnju u njihove dobre namjere.“                                              

Koja je svrha svega ovoga? I za budućnost hrvatskoga rukometa – kome treba ovakvo nešto? Žalosno je što neke stvari završavaju na ovaj način, žalosno je što neke utakmice nije ni potrebno igrati.          
                                                                                              

„Sve u svemu, moramo skupiti glave i odigrati prvenstvo i kup do kraja na visokom nivou. Ipak se ne mogu oteti dojmu da su za naša tri izgubljena boda (poraz od Zagreba i bod iz Poreča) najodgovorniji suci. Jesenas u Našicama pogurali su Zagreb taman koliko je bilo potrebno, a ovo u Poreču bila je lakrdija od suđenja. U Poreču jednostavno nismo smjeli pobijediti“ – zaključio je trener Nexea svoja razmišljanja.                                          

Gospodo, u ovaj je klub uloženo puno vlastitoga novca našeg glavnog sponzora i naših prijatelja,poslovnih partnera. Gospodo, vlastitoga novca!                                                                                                         

Gospodo, za ovaj klub – uz grad,županiju i sve ljubitelje rukometa u Slavoniji i šire – živi i 200-tinjak klinaca u rukometnoj školi. Odgovorite Vi, gospodo, jednome od tih dječaka koji je u Poreču gledao svoj i naš Nexe i upitao oca:“Tata, a zašto nas ovi kradu!?“

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball