RK Nexe protiv Savehofa (20.45) za preuzimanje prvog mesta u grupi - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan RK Nexe protiv Savehofa (20.45) za preuzimanje prvog mesta u grupi

RK Nexe protiv Savehofa (20.45) za preuzimanje prvog mesta u grupi

zika.bogdanovic
0 komentar

Nexe kreće po treće četvrtfinale EHF Lige Evrope u nizu. Hrvatski vicešampioni ugostiće švedski Savehof u utorak od 20.45 sa ciljem da preuzme lidersku poziciju u grupi. Švedski tim preneo je tri boda u glavnu fazu, po dva imaju Našičani i Skjern, dok će Gorenje startovati sa jednim.

– Ovo je jako bitna utakmica za nas, Sävehof je u drugu fazu natjecanja prenio tri boda, a mi dva, tako da si ne bismo trebali dopustiti kiks. Znamo da su oni ekipa koja jako puno trči pa ćemo morati biti vrlo agresivni u obrani, maksimalno skoncentrirani i ne raditi previše tehničkih grešaka. Mislim da smo protiv svih ekipa u ovoj grupi favoriti u Našicama, ali to naravno moramo pokazati i na terenu. Siguran sam da će utakmica biti zanimljiva, brza, s puno postinutih pogodaka. Uvjeren sam da imamo kvalitetu i da u toj utakmici uz podršku naših navijača možemo pobijediti. Nećemo biti kompletni, imamo nešto povrijeđenih i bolesnih igrača, no to je sastavni dio sporta. Najvažnije je da oni igrači koji u utorak budu istrčali na teren daju svoj maksimum od prve do zadnje minute i „poginu“ na terenu.“, rekao je u najavi meča levo krilo Nexe-a, Manuel Štrlek.

Trener Branko Tamše ovako vidi kako treba rešiti mlade Šveđane:

– U goste nam stiže Sävehof, baš klasična skandinavska momčad. Ekipa koja je strašno brza u tranziciji, pri tome mislim i na individualnu tranziciiju posebno njihovih krila u kontrama i polukontrama, ali i na ekipnu. To je odlika koja ih krasi, a uz to imaju i izvrsnu kombinatoriku i jako brz protok lopte u napadu. Morat ćemo ih, figurativno rečeno “najprije uhvatiti”, a nakon toga i čvrstom igrom u obrani “istući” i natjerati na greške. To će zahtijevati izuzetnu discipliniranost, posebice u napadu jer svaka greška i poklonjena lopta bit će kažnjena brzom kontrom i lakim golovima. Šveđani često vole igrati 7 na 6, posebice kad su u rezultatskom deficitu tako da se spremamo i na tu varijantu. Naravno da i oni imaju svojih slabosti i mana koje ćemo pokušati iskoristiti, nastojat ćemo i mi njima „trčati u leđa“ jer dosta mijenjaju u obrani pa se i to može iskoristiti. Imamo dosta problema s povrijeđenim i bolesnim igračima, ali nećemo kukati, dat ćemo sve od sebe da tu utakmicu dobijemo. Igramo na svom terenu, siguran sam da će tribine biti pune i da će naši navijači opet biti ogromna podrška dečkima.”

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball