Balkan-Handball.com

Robert Markotić se oprostio od Našica – Prelazi u beloruski Meškov

Mesecima se kuvalo i na kraju, zakuvalo na zadovoljstvo obe strane. Jedan od simbola RK Nexe, njegovog uzleta u vrh hrvatskog rukometa, desni bek Robert Markotić, napušta Našice posle pet sezona i prelazi u beloruski Meškov iz Bresta, gde već nastupa prava ex-yu kolonija u sastavu Božić, Vukić, Karačić, Kostadinović, Đukić i Ščepanović. Intervjuom punim emotivnog naboja, potencijalni hrvatski reprezentativac, oprostio se od kluba u kome je stekao punu igračku afirmaciju:

Na žalost, da. Teškoga se srca odvajam od ovog predivnog grada, svih njegovih prekrasnih ljudi i vrhunskog kluba, moga Nexea. Došao sam ovdje kao 17-godišnjak i niti jednoga trenutka nisam požalio što sam postao dio Našica i Nexea. Predsjedniku Josipu Ergoviću sam najzahvalniji što me doveo ovamo jer da nije bilo njega tko zna gdje bi ja sada bio. Zahvalan sam i treneru Kamenici na svemu što me naučio, što je od mene napravio igrača koji sada može birati gdje će nastaviti karijeru. Ovo je za mene veliki emotivni šok, Nexe mi je dao skoro sve, tu sam zapravo naučio igrati rukomet. Odrastao sam kao čovjek i igrač uz najveće – Šundu, Malnera, Blaževića, Mrđenovića, Lelića. To su sve igrači koji su prošli reprezentativne selekcije, igrači koji znaju igrati rukomet i koji su me puno naučili. Njima, ali i svim ostalim suigračima sam iznimno zahvalan što su imali strpljenja i razumijevanja te me naučili igrati rukomet. Stvarno mi je žao što je došao trenutak rastanka, ali jednostavno moram gledati naprijed. Došao je trenutak za novu stepenicu moje karijere.

Popularni Roki je objavio i razloge prelaska u Belorusiju…

Brest Meshkov je mlad klub, ali vrlo ambiciozan. Ambicije kluba su visoko postavljenje – od domaćih do svih međunarodnih natjecanja uključujući i Ligu prvaka. Momčad je sastavljena od reprezentativaca različitih zemalja, moćnih na svim pozicijama. Mislim da je ovo dobra odluka jer ću u Brestu imati dobru minutažu i dodatnu prigodu za dokazivanje te daljnji napredak. S novim me klubom očekuje borba za naslov prvaka Bjelorusije te novi europski izazovi u EHF Kupu protiv njemačkog Goppingena.

izvor:http://rknexe.hr

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *